Најновије

ОПОМЕНА И ЗА САД: Израел забринут, Руси практично затворили небо изнад Сирије са 26 авиона А-50

Израелски лист Maariv је открио да је Израел недавно успео да добије неке снимке из једног од својих шпијунских сателита који је пратио руске војне активности у Сирији.

А-50 (Фото: РИА)

Слике показују софистицирани руски извиђачки авион. Такође су дате информације и о наводном “софистицираном појачању“ способности ваздухопловства Дамаска од стране Русије. Сада је процењено да Дамаск и Москва имају прилично проширену контролу над целим регионом.
Неки извори тврде да би ово најновије откриће могло да утиче на односе између Русије и Израела.

Софистицирани руски извиђачки авион је назван “А-50“ и способан је да контролише и обезбеди податке о најмање 10 других авиона у близини, поред тога што је у стању да погоди копнене мете на удаљености од 300 километара или постави циљеве погађајући их на удаљености од 650 километара. Авион може летети на раздаљини од око 1.000 километара.
Према речима истраживача са Хебрејског универзитета у Јерусалиму, база у Латакији се налази на око 700 километара северно од израелске ваздухопловне базе Хатзор, што значи да поменути руски авион може идентификовати било који израелски авион који полети иза Хатзор-а.
Каже се да најмање са 26 А-50 извиђачких авиона управља руско ваздухопловство. Путин је у рату изгубио брата, баку и ујаке, а оно што је јуче урадио гануло је многе. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА