Најновије

Вокер хоће Србију да примора да испоручи Диковића, а план је подељен у три фазе

У незапамћеној операцији такозване “велике Албаније“, замаскиране у обланде лажне војне неутралности и заштитом права Албанаца ван Албаније и пред сталним насиљем НАТО пакта које траје од 1999. године до данас, злогласни амерички пензионисани генерал Вилијам Вокер доноси паклени план за Србију!

Вокер (Фото: Јутјуб)

Повратак бившег шефа ОЕПС мисије на Косову Вилијама Вокера у јужну српску покрајину као и његове изјаве о “великој Албанији“ нису нимало случајне. Како сазнаје портал Србија данас његов план, који је прихваћен од стране спонзора и главног координатора једне велике западне земље је да се Србија примора да испоручи начелника Генерлаштаба Војске Србије Љубишу Диковића.
С овим се слаже и аналитичар Саша Боројевић који каже да је циљ тог плана да Србија одустане од инсистирања формирања суда за ратне злочине у Приштини и како наводи план је подељен у три фазе:
- Медијску прашину би требало да подигне један веома познати НВО у Србији коју предводи директорка која се до сада истицала у пропагирању политике хапшења српских генерала и испоручивање Хагу. Друга фаза је уцена Србије да се генерал Диковић испоруци. Уколико то Србија одбије план је да се Диковић ухапси и спроведе до НАТО базе "Слуњ", у Хрватској након чега би био послат или у Хаг или Приштину! Трећа фаза је суђење генералу Диковићу под оптужбом да је лично одговоран за ратне злочине на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године, када је био командант 37. моторизоване бригаде тадашње Војске Југославије, јединице која је дејствовала на подручју Дренице – каже Боројевић.
Он објашњава да је кроз историју Србија увек била одбранбена држава, а да је главни задатак увек био очување граница и борба против агресора.
- Без обзира на то како нам се држава до сада звала, у својој историји наша војска никада, никада није била освајачка, већ одбрамбена, са основним задатком чувања границе државе и борбе против спољних непријатеља, односно агресора - каже Боројевић и додаје:
- По избијању такозваног хладног рата, средином прошлог века, наша војска ни тада није стала ни на страну Варшавског пакта ни НАТО-а, већ је била војно неутрална. Сада када имамо скупштинску декларацију о војној неутралности и када је независност и слобода земље најважнији циљ државотворне политике Србије, пред Србију се баца подмукли план спонзора такозване Велике Албаније!
Подсетимо, пензионисани амерички генерал Вилијам Вокер предводио ''посматрачку мисију'' на Косову. На основу његових лажних извештаја о случају Рачак и о ''угрожености Албанаца на Косову'' донета одлука да НАТО алијанса нападне СР Југославију.
Вилијам Вокер је био оснивач и главни инструктор ОВК (такозване Ослободилачке војске Косова), која је била на листи терористичких организација и у САД. Вокер је плаћеник албанског лобија у Америци. Финска форензичарка признала: "Вокер ми је диктирао извештај о Рачку! Писала сам под претњом!" Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рачак-лажи и истине:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА