Најновије

ОТКРИВЕНИ СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ: Навијачи Динама планирали да убију Пиксија на Максимиру!

Навијачи Динама из Загреба "бед блу бојси" планирали су да 13. маја 1990. године убију капитена Црвене звезде Драгана Стојковића, у току нереда на "Максимиру", открио је, после 27 година, бивши полицајац Рафик Ахметовић.

Хаос на утакмици Динамо-Црвена Звезда на Максимиру 13. маја 1990 (Фото: Јутјуб)

Полицајац из Босне познат по томе што га је на тој утакмици напао Звонимир Бобан, у интервјуу за "Експрес" открио је крвави сценарио који су припремали "БББ".
- Кад смо мало стегли припаднике "бед блу бојса" који су са "севера" утрчали на терен и питали их шта је био мотив оног дивљања, чули смо следеће: "Договор је био да се Пикси убије!" Сви су говорили да су добили наређење да се убије Драган Стојковић. Убрзо је, с променом власти, дошло до смена по полицијским управама, па се није ни инсистирало на томе да се открије од кога је стигло наређење о Пиксијевој ликвидацији. Зашто њега? Вероватно зато што је био у рангу с Бобаном, њиховим љубимцем и кућним пријатељем Фрање Туђмана - испричао је Ахметовић.
До легендарног сукоба са Звонимиром Бобаном дошло је на центру кад је он хтео да заштити навијача Загрепчана.
- Бобан је притрчао и питао ме шта радим на терену. И ја сам се раздрао: "А шта ти радиш овде кад вам је тренер рекао да одете у свлачионицу?" Сви играчи су се били повукли, али су остала њих тројица-четворица. Уместо да оде, он је позивао навијаче на терен. Видео сам да жели да се млати, причали су да има црни појас. Захватио сам га палицом по препони. Он се одмакао од мене и намеравао је да ме удари по ребрима, али ме је закачио по руци, избивши ми шлем из руке, јер је од мог колеге из Книна добио ударац у лакат. Кад сам кренуо да подигнем шлем, видео сам Бобана у ваздуху састављених колена. Нисам могао ни лево ни десно да се помакнем. Ударио ме је ногама по рамену и одгурнуо рукама. Нисам очекивао да ће ме напасти, у супротном бих се вероватно другачије поставио. Оно што је сигурно јесте то да га се ни најмање нисам плашио - испричао је Ахметовић. 

Задатак да браним Дику

Сви полицијаци су имали своја задужења.
- Имао сам задатак да бринем о голману Звезде Стевану Стојановићу - открио је Ахметовић. - Како се, међутим, закувало око центра, кренуо сам тамо и видео како је један Динамов навијач кренуо према мом колеги с металном кантом у руци, желећи да му је набије на главу. Избио сам му канту и ударио га неколико пута палицом по рамену.
Прочитајте ОВДЕ и зашто кошаркаши ткз. Косова неће играти са Србијом у квалификацијама за Светски куп? Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нереди на Максимиру 1990.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА