Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Харадинај Ниш можžе да види само из (нишког) затвора

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић поручио је данас да Рамуш Харадинај Ниш може да види само из нишког окружног затвора и то - изнутра.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

- То је једино што може од Ниша да види, издржавајући дугогодишњу казну због злочина над српским народом - рекао је Стефановић поводом изјаве Харадинаја да ће трећину Србије, ако из Устава не избрише Косово, уврстити као косовску територију у косовски устав, почевши од Ниша.
Стефановић је рекао да је после данашње изјаве Харадинаја потпуно јасно да је оно што он говори став косовских Албанаца, да те изјаве имају функцију и да су потпуно биле лажне све оне изјаве које су требало да убеде грађане Србије да он говори као политичар, да не представља ставове косовских Албанаца, да нема никакву јавну финкцију.
- Недавно се на територији општине Ораховац одиграо састанак, састали су се Харадинај и Хашим Тачи, Кадри Весељи и Фатмир Љимај који су разговарали о проблемима које имају, надлежностима различитих институцијама које треба да се формирају попут суда за злочине над Србима које су починили косовски Албанци, али и све активности које треба да буду усмерене ка изјавама и конкретним радњама за стварање такозване Велике Албаније - додао је Стефановић.
Он је назначио да је очигледно то провокација која контунуирано траје, коју гурају косовски Албанци.
- Они су ти који први на веома озбиљан начин изазивају и провоцирају, нажалост без јасне реакције и осуде међународне заједнице пре свега ЕУ -упозорио је Стефановић.
Према његовим речима јасно је да је ова изјава требало да учини Србију нервозном, и да Сбрија после такве изјаве начини неки исхитрени потез.
- Ценимо да је реч о једној врло озбиљној изјави која би требало на озбиљан начин да забрине и све оне у ЕУ који размишљају о стабилности у овом простору. Што се тиче изјава Харадинаја у којима помиње Ниш могу само да кажем да он Ниш може да види само тако што ће видети нишки окружни затвор и то изнутра. То је једино што може од Ниша да види издржавајући дугогодишњу казну због злочина над српским народом - закључио је Стефановић.
Прочитајте ОВДЕ и шта је то Харадинај смислио ако једног дана постане премијер ткз. државе Косово? Извор: Танјуг
  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стефановић о резултатима рада полиције
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА