Најновије

Вучић са Кинезима о Новаку, Бати Живојиновићу, месу и Српкињама!

Премијер и изабрани председник Александар Вучић, који ће у суботу допутовати у вишедневну посету Кини, поручио је да су Србија и Кина увек на истој страни.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Вучић ће у Пекингу имати билатерални сусрет са кинеским председником Си Ђипингом, а учествовати и у раду Форума за међународну сарадњу у оквиру стратегије "Један појас, један пут".
Он је у интервјуу кинеској државној телевизији ЦЦТВ уочи посете рекао да је Кина увек била уз Србију - "и у најтежим временима, током 1999." 
- У нашим економским и политичким односима нема проблема, увек смо на истој страни, а када Кина има нешто да каже, увек смо на страни Кине. Подржавамо једну и јединствену Кину, како год је називали - рекао је премијер Вучић. 
- Ми смо веома верни, веома одани пријатељи - рекао је премијер и изразио наду да Србија и даље може да рачуна на подршку Кине и наставак сарадње. 
Упитан шта очекује од Форума, који ће у Пекингу бити одржан у недељу и понедељак, Вучић каже да је то оно о чему су представници две земље увек говорили. 
- Повезивање, умрежавање, не само о нашој путној и желеничкој инфрастуктури, која је веома важна. Реч је о међусобној сарадњи људи, предузећа, изградња новог добро међусобно повезане различите цивилизације. Без огромне улоге и посвећеног учешћа Кине, не бисмо могли то да успемо - прецизирао је премијер Вучић. 
У даљем разговору уследила су питања новинарке конеске телевизије мотивисана жељом да српског лидера приближи најширој кинеској публици. 
Констатујући да су у Кини изузетно популарна двојица Срба - Бата Живојиновић и Новак Ђоковић, премијера је замолила да јој обезбеди интервју са српским тенисером на шта јој је он одговорио: 
"Даћу све од себе".

"Без пораза у ватерполу последњих десет година"

Настављајући даље разговор на тему спорта, она је запитала премијера Вучића како то да је Србија тако моћна у тенису, фудбалу, одбојци... 
- Кошарка, одбојка, ватерполо нисмо изгубили ниједну утакмицу у последњих 10 година. Када је реч о кошарци само су Американци на свету бољи од Срба. У ватерполу ниједна водена земља се не може поредити са нама, а ми немамо море, ни реке нам нису баш тако чисте, нити имамо много базена, али смо најбољи - казао је премијер. 
На питање у чему је тајна, да су Срби тако успешни, премијер јој је објаснио да су Срби веома талентовани, природно веома високи, што је добро за одбојку и кошарку. 
Замољен да кинеским грађанима, заинтересованим да посете Србију, препоручи неку занимљиву дестинацију, премијер их је позвао да посете Београдску тврђаву на Калемегдану, калдрмисане улице и делове старог града. 
За ноћни живот је рекао да је добар, не само за младе, већ и за старије, а ту је, казао је, Нови Сад са Петроварадинском тврђавом.

"Месо, месо и још меса... Може и уместо десерта"

Премијер је објаснио и да се у Србији за исхрану највише користи месо. 
- Месо, месо и још меса. Ако волите месо, долазите у праву земљу меса. Служи се као предјело, главно јело, а може и уместо десерта - навео је Вучић. 
На коментар новинарке да се прича да су девојке из Србије веома лепе и да имају посебну врсту лепоте, премијер је казао да мисли да су жене у Србији најлепше на свету. 
"Оне су врло шармантне, паметне и врло јаке. Српкиње брину о себи, увек су лепо одевене, оне увек желе да представе, не само себе, већ и своје породице, своју земљу, градове, на најбољи могући начин. Поносни смо што можемо рећи да имао јако паметне, веома шарматне жене и зато позивам Кинезе да дођу и да се сами у то увере". 
На лично питање водитељке о томе колико је висок, што, како је навела, верује да занима и кинеске грађане, Вучић је рекао: "1,98 цм, што је скоро два метра". 
Новинарка је на потом рекла да је добро што је изабрала ципеле са високим потпетицама. ОВДЕ можете да прочитате предвиђање америчких обавештајаца везано за Кину и Русију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су српски борбени авиони дочекали кинеског председника:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА