Најновије

"ЗНА ГДЕ СУ ЗАКОПАНИ ЛЕШЕВИ": Асанж отпуштеног директора ФБИ зове да ради у Викиликсу! (ФОТО)

Амерички узбуњивач и бивши обашетајац Едвард Сноуден оптужио је у четвртак америчку администрацију за политичко уплитање у смену директора ФБИ Џејмса Комија, кога је исти дан Џулијан Асанж позвао да ради за његов Викиликс.

Џејмс Коми, бивши директор ФБИ (Фото: Јутјуб)

Коми је отпуштен с положаја директора у уторак, и то неколико дана након сведочења пред сенатским Одбором за правосуђе због наводне умешаности Русије у прошлогодишње председничке изборе.
Иако су многи протумачили његов изненадни отказ истрагом о руској умиешаности у изборе, заменик главног правобраниоца Род Росенстејн казао је како је први човек ФБИ-а отпуштен због начина на који је водио истрагу повезану с Хилари Клинтон, бившим државним секретарем и демократском кандидаткињом на председничким изборима
У међувремену, Асанж је на Твитеру написао како ће Викиликс радо размислити о Комијевом ангажовању како би помогао у истраживању америчке владе. Додао је како је извор из ФБИ рекао да ће из Федералног истражног бироа 'почети тећи као с Нијагаре'.

'Али молим вас, пријатељи из ФБИ, шаљите потпуне документе или ће их, као што знате, медији спиновати. Комијев отказ је изузетан благослов за транспарентност. Хоцће ли се кандидидовати 2020', записао је Асанж на друштвеним мрежама, подсетивши како је 1993. године тадашњи амерички председник Бил Клинтон отпустио шефа ФБИ-а Вилијама Сизонса, након што је он одбио поднети оставку после препоруке главног правобраниоца.

Иначе, Сизонс, који је био оптужен за етничко насиље, био је једини челник ФБИ који је отпуштен.
'Господин Коми зна где су закопани многи лешеви. Рад за Викиликс испуњава, поручио му је Асанж.
Прочитајте ОВДЕ шта је написано у најновијем ЦИА извештају који помиње Балкан, Србију и Русију.
Извор: Т-Портал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тврде да је Коми припадник једног Масонског реда?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА