Најновије

КОНАШЕНКОВ ОДУВАО АМЕРИЧКОГ ГЕНЕРАЛА: У САД-у о овоме можете само да сањате!

Министарство одбране Русије нема потребу за саветима о војним вежбама у својој земљи, изјавио је портпарол руског војног ресора Игор Конашенков, коментаришући изјаву команданта америчких снага у Европи Бена Хоџиса.

Игор Коонашенков (Фото: Тасс)

Хоџис је раније позвао Москву да се потруди да белоруско-руске војне вежбе "Запад 2017" буду транспарентније. Хоџис је на ове вежбе позвао новинаре и посматраче. - Нема потребе да нам се саветује да позивамо медије на војне вежбе, ми и без саветовања чинимо то сваке године и наставићемо са том праксом. Последње стратешке вежбе "Кавказ 2016" пратило је више од 110 страних новинара, навео је Конашенков. Према његовим речима, "из изјаве генерала Хоџиса, као и увек, тешко је разумети на који начин су његове личне стрепње и бриге повезане с учешћем новинара на руским војним вежбама". 
Конашенков је нагласио да је у последњих пет година тешко пронаћи заинтересованог новинара или медијску кућу које Министарство одбране Русије није позвало на вежбе које организује. - О нивоу транспарентности борбених операција руске авијације и флоте у Сирији генерал Хоџис тешко да може и да сања, додао је Конашенков. - Да је другачије, амерички телевизијски канали не би тако често грешком објављивали снимке руског Министарства одбране у Сирији као илустрацију борбе америчке авијације против тероризма на Блиском истоку. Генерал Хоџис би, пре него што нас позове да будемо отворени, требало прво да се сети да ли је он макар једном на вежбе америчке војске у Европи позвао руске медије, закључио је Конашенков. За то време Владимир Путин је изборио прилику да се постави као кључна фигура у историјским преговорима који ускоро могу бити започети између Северне и Јужне Кореје. Више о томе, прочитајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Неравноправна борба: Су-35 против Ф-35
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА