Најновије

БЕЗ СТИДА И СРАМА: Сазнајте како је албански лобиста Вокер поново напао Србију!

Бивши шеф Верификационе мисије на КиМ, Вилијам Вокер поново је напао Србију. Недавно је основао организацију под називом "Вокер Фондација", која ће деловати и на Косову, наводно са циљем да помогне грађанима Косова у борби за бољу будућност.

Вилијам Вокер (Фото: Јутјуб)

Иако је покушао да објасни да није рекао да има план за реализацију плана “Велике Албаније”, о чему је говорио пре осам дана на прослави странке злочинца Рамуша Харадинаја, он је поновио да Албанци морају да делују заједно. Такође, оптужио је српске званичнике за ширење пропаганде, иако сви добро знају, шта се догодило када је Вокер утицао на креирање јавног мњења.
Вокер негира да лобира за “Велику Албанију”, како је наведено у српским медијима. Он каже да су га српски званичници оптужили да подржава тај пројекат, наводећи да они и даље користе исту пропаганду као бивши председник Србије, Слободан Милошевић, пише Газета Експрес.
Вокер је рекао да су га погрешно разумели када је говорио о јединству Албанаца и да није мислио на уједињење Албанаца у једну државу.  Подсећамо, он је о томе говорио на на 17. годишњици оснивања Алијансе за будућност Косова, странке коју води бивши вођа ОВК Рамуш Харадинај.
– Када сам то рекао, мислио сам да би Албанци на Косову, Албанији и Македонији, били у далеко бољој позицији ако раде заједно. Ја сам био у Македонији прошле недеље и Албанци су тамо подељени. Такође, албанска дијаспора је подељена – рекао је Вокер.
– Такође, мислим да албанска заједница, овде на Косову, треба да остави по страни политичке разлике и уједини се – рекао је Вокер у интервјуу за Клан Косова.
Бивши шеф мисије ОЕБС-а на Косову, тврди да су српски лидери увек покушали да уплаше свет са идејом “Велике Албаније”.
Прочитајте ОВДЕ и ко то захтева да Вулин буде непожељан у Хрватској? ИЗвор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта Вучић каже о Вокеру
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА