Најновије

ЗАХАРОВА: Измишљотина је да је Трамп открио информацију из ЦИА Русима

Министарство спољних послова Русије демантовало је да је амерички председник Доналд Трамп открио високим руским званичницима поверљиву информацију током посете Сергеја Лаврова Вашингтону.

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Портпаролка руског министарства Марија Захарова је на Фесјбуку написала да су те тврдње "још једна измишљотина".
Кремљ је наводе медија да је Трамп открио поверљиве обавештајне податке, описао као "потпуне бесмислице".
"То није тема за нас, само је последње парче бесмислице. Не желимо ништа да имамо са том бесмислицом", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Вашингтон пост је, позивајући се на америчке званичнике, објавио да је Трамп открио веома поверљиву информацију руском министру иностраних послова Сергеју Лаврову током њиховог сусрета прошле недеље о Исламској држави и потенцијално угрозио обавештајни извор, подсећа АП.
Дневник наводи да је информација коју је Трамп открио Лавровом и руском амбасадору у САД Сергеју Кисљаку, обезбедио партнер САД преко веома осетљивог обавештајног партнерског споразума.
Партнер у споразуму није дао дозволу САД да подели информацију са Русијом, а званичници су изјавили да Трампова одлука да то ипак учини представља ризик за будућу сарадњу са савезником, који има приступ унутрашњим круговима Исламске државе.
Након сусрета Трампа са Лавровом, један од високо рангираних званичника из Беле куће предузео је кораке како би смањио штету и позвао ЦИА и Националну безбедносну агенцију.
Како пише лист, из ЦИА су одбили да дају коментар, док у Агенцији за националну безбедност нису желели да одговоре на захтев да дају коментар.
Прочитајте ОВДЕ и ко стоји иза глобалног "сајбер" напада који је направио хаос? Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Захарова о Криму
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА