Најновије

МАРКО ПЕТКОВИЋ: СРС упозорава јавност на нелегалну градњу опасну по живот људи! (ВИДЕО)

Председник Савета за економска питања Београдског окружног одбора Српске радикалне странке, Марко Петковић, данас је на конференцији за новинаре алармирао јавност због нелегалне надоградње на територији општине Звездара чиме су угрожена основна људска и грађанска права преко пет стотина грађана ових стамбених јединица.

Београдски окружни одбор (Фото: СРС)

"Како би спречили даље угрожавање и како не би дошло до фаталних последица по животе грађана пет зграда у Устаничкој улици, од бројева 214 до 222, овим путем апелујемо на све надлежне органе да спрече противзакониту градњу зарад богаћења неколицине људи. Фантомска задруга, „чежњивог“ имена Подстанар, која је основана 1992. године, са пар хиљада динара оснивачког капитала и пет чланова задруге, која увидом у АПР није имало никакво тј. нулто пословање до 2017. године мимо свих законских процеса и на волшебан начин добија дозволу за надзиђивање ових пет зграда. Даље, градњу поверава фирми која је иначе у блокади и која није способна да доврши започет посао али је итекако способна да ангажује приватно обезбеђење с` циљем утеривања страха станарима ових стамбених објеката. Узалудни су били покушаји станара који су се обраћали на више од педесет адреса и употребили све правне лекове за спречавање даље градње па се градња наставила угрожавајући на тај начин животе и имовину ових незаштићених људи од стране државе. Градилиште није прописно обезбеђено, нису извршена адекватна испитивања земљишта а извођач радова се и нелегално прикључио на струју и воду чиме је узурпирао заједничку имовину без икакве надокнаде. Иначе, одлуком Скупштине града Београда из деведесетих година, која је и даље на снази, на овом потезу је забрањена градња јер постојећи објекти су видно кренули да тону услед клизишта“.
Српска радикална странка апелује на све државне органе да поштују закон и спрече очигледан криминал и заштите већину наших суграђана на чијој су страни право и закони. Уколико надлежни убрзо не реагују на вапај ових обесправљених људи, ми, српски радикали, бићемо принуђени да на све могуће правне и друге начине заштитимо наше суграђане. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде шта је Шешељ у Хагу говорио о Космету:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА