Најновије

НАДЖИВЕО И ПАНТЕЛИЈУ! Умро најстарији човек на свету, проживео век и по! (ВИДЕО)

Наводно најстарији човек на свету умро је у 147. години живота. Индонежанин Содимеђо, познатији као Мбах Гото (Деда Гото) рођен је у децембру далеке 1870. године, према његовим документима.

Смрт га заборавила - Мбах Гото (фото: Јутјуб принтскрин)

Дедица Гото био је окорели пушач и надживео је четири супруге, а умро је протекле недеље у свом селу у средишњој Јави, након што се вратио из болнице гдје је отишао 12. априла због погоршаног здравља. Кад се вратио из болнице, почео је јести све мање и мање хране и узимати све мање воде. Трајало је то само неколико дана. "Није тражио пуно. Пре смрти само је желео да га ми, његова породица, пустимо да оде", испричао је ББЦ-ју његов унук Суyанто.
У животу се бавио земљорадњом и рибарством, а имао је стаус локалног јунака и волео је да се присећа прича из живота у време јапанске и холандске колонизације. "Живот је само питање прихватања своје судбине пуна срца. Ја сам већ дуго желео да умрем", казао је локалним новинама прошле године.
'Деда Гото' ипак није био званично признат као настарији живући човек на свету, јер је Индонезија почела да бележи рођења тек 1900. године. Међутим, Мбах Гото имао је индонезијске документе са својим датумом рођења.
Званично најстарије живуће људско биће у забележеној историји била је Францускиња Жана Калман, која је умрла 1997. када је имала 122 године. Тренутно најстарија (и још жива) особа је 117-годишња Јамајчанка Вајолет Браун. А да је читао ову књигу, не би толико живео. ОВДЕ сазнајте која је насмртоноснија књига свих времена. Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Читање Пантелијиног тестамента: "Богу хвала, век и по проживех..." 
Maratonci - Testamentby FeltonDemarco
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА