Најновије

НЕМА ВИШЕ ПОПУШТАЊА: Фејсбук почео да гаси профиле, ово никако не смете радити!

Друштвена мрежа Фејсбук угасила је, за мање од месец дана, 14.000 корисничких профила због порнографије и сексуалне изнуде, а 33 случаја односила су се на сексуално узнемиравање деце.

Фејсбук - мрежа свих нас (Фото: pixabay.com)

Корисници којима је Фејсбук угасио профил објављивали су експлицитне фотографије и видео снимке, као и реченице којима су директно позивали на секс, преноси Гардијан. Неколико њих су често узнемиравали децу тако што су им слали голе фотографије и непримерене поруке.
Фејсбук дозвољава објављивање сексуалних садржаја као што су љубљење, фотографије на којима су замућене сексуалне активности или фотографије у одећи која асоцира на секс, али све док се ти садржаји крећу међу одраслим корисницима. Друштвена мрежа такође дозвољава и објављивање сексуалних шала.
Фејсбук је већ дуже време на удару критика због неправовременог уклањања узнемирујућих и непримерених садржаја. Би Би Си  је недавно покренуо истрагу у којој је открио како ова најпознатија друштвена мрежа није уклонила више од 80% фотографија које је америчка медијска кућа пријавила као непримерене. Бројне организације и активисти за људска права одавно већ оптужују Фејсбук за промоцију сексуалног насиља.
Заиста нећете веровати, али селфији на Инстаграму и Фејсбуку имају једну смртоносну последицу!? Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Fokus.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дневњак- Фејсбук коментар
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА