Најновије

ОПЉАЧКАНА НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ: Нећете веровати како су лопови извукли 22 милиона!

Народна банка Србије недавно је открила превару у којој је оштећена за 175.000 евра (скоро 22 милиона динара).

Народна банка Србије (фото: Јутјуб принтскрин)

Превара је настала коришћењем лажног имејл налога и фалсификованих исправа. Централна банка је случај пријавила тужилаштву, а у хитну истрагу укључени су и МУП, Управа за спречавање прања новца и Интерпол.
Како тврди саговорник “Блица” који је упућен у случај, до преваре је дошло употребом модификоване електронске адресе, 26. априла.
– Превара је урађена тако што је НБС добила нове инструкције за плаћање. Уместо са адресе која се завршава са opsecsecurity.com, НБС је стигао мејл у којем је измењено једно слово. У њему је наведено да НБС обави плаћање холограмске фолије преко рачуна у пољској банци, на рачун компаније “OpSec Security unlimited”.
Холограмску фолију, због које је дошло до овог сајбер напада на НБС, наручује Завод за израду новчаница и кованог новца који послује у оквиру централне банке. Ова фолија се користи за састављање специфичне холограмске заштите на новчанице, личне карте, пасоше и сличне документе. Како су Браничевцу украли пчеле и какво непријатно изненађење га је чекало кад је пронашао и пријавио лопова, читајте ОВДЕ. Извор: Телеграф, Блиц
Како је формирана Народна банка Србије током Милана Обреновића
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА