Најновије

НОВА СУМАНУТА ИДЕЈА КИЈЕВА: Ево шта је Порошенку сада пало на памет!

Украјина планира да прекине железнички саобраћај са Русијом од 1. јула, наводи лист „Комерсант“ позивајући се на неименоване кијевске званичнике.

Председник Украјине. фото: РИА Новости

Како наводи, предлог је да се прекине целокупан путнички саобраћај, а између осталог и онај из Доњецка јер, како се тврди, нарушава суверенитет и територијалну целовитост Украјине.
Из националних железница „Укрзализница“ кажу да никаква одлука по том питању није усвојена, као ни да из Кијева никакво наређење о прекиду железничког саобраћаја није стигло.
„Комерсант“ наводи да ни званични Кијев није могао да потврди ову најаву, иако поједини кругови тврде да се активно лобира по том питању.
Главни лобисти су секретар Савета националне безбедности Украјине Александар Турчинов и председник Скупштине Андреј Парубиј којих у последње време све чешће подржава и сам председник Петро Порошенко.
Тренутно између Русије и Украјине руски возови не саобраћају због смањеног броја путника, већ углавном иду украјински, као и возови земаља Заједнице независних држава. Функционише и шинобус на релацији Доњецк – Таганрог. Погледајте ОВДЕ ко је главни Путинов оперативац за Балкан. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су изгледале борбе за Авдивку:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА