Најновије

ЕКСПЕРТ ЗА ГОВОР ТЕЛА О ТРАМПУ: "Кад сам ово видела, нисам могла да престанем да се смејем" (ВИДЕО)

Доналд Трамп је дефинитивно својим чудним понашањем обележио сусрете са лидерима НАТО земаља.

Трампове руке у положају "смоквин лист" (фото: Јутјуб принтскрин)

Магазин Тајм је контактирао Индију Форд, чувеног експерта за говор тела, која је објаснила шта значе Трампови потези.
У фокусу је пре свега била ситуација са црногорским премијером Душко Марковићем.
"Када сам ово видела, нисам могла да престанем да се смејем. Била сам потпуно запањена. То је тако агресиван, силеџијски гест Трампа и мислим да приказује његов истакнути осећај повлашћености. Он говори: "Знаш ли ко сам ја?". Након гурања, што је понашање које очекујете да видите од петогодишњака на игралишту, одмах се намешта у позу где гурне главу назад и истакне браду. То је врло арогантна поза јер значи да одозго гледате на људе.
У било којој ситуацији у којој се Трамп осећа имало уплашено, он заузме ту позу, очигледно је то нешто што ради читавог живота. Након те арогантне позе, он се поставља у врло рањиву позу: смоквин лист, где покријете рањив део тела, зато што се осећате рањиво. Могуће је да му је жена са којом је разговарао рекла нешто негативно, можда око гурања. Изгледа као дете којем се држи придика", објаснила је Форд.
Меркел је битнија од њега
Други снимак који је коментарисала Форд је ситуација када француски председник Емануел Макрон скреће да се јави Ангели Меркел, иако је Трамп већ спремио руку за руковање. 
"Што се Макрона тиче, Меркел је најбитнија особа у постави. Када скреће ка њој, можете видети да Трамп мисли "чекај мало, ја сам најбитнији овде". Очигледно у свакој постави бисте прво отишли особи коју највише поштујете. У Макроновим очима је то Меркел, и Трамп није задовољан због тога", сматра Форд.
Прво руковање
Непосредно након тога се Макрон и Трамп рукују, што изгледа јако чудно и траје доста дуго.
"Трамп овде показује Макрону ко је главни. Још један агресиван потез Трампа који вуче Макрона ка себи и у суштини говори: "Ти ћеш мени доћи, свиђало ти се то или не". Види се да Макрон покушава да се измакне, он ставља руку на Трампа да би он стао да га вуче. Трамп је то урадио зато што је Макрон отишао да се јави Меркел. Он шаље поруку: "Знаш ли ко сам ја. Немој да ти се то понавља", обњашњава Форд.
Друго руковање
Као да прво руковање није било довољно непријатно, двојац је опет имао дуго руковање приликом наредног сусрета. Сада када је Трамп кренуо да пусти, Макрон га је задржао још пар секунди. 
"Трамп има обичај да се рукује предуго. Поново, руковање је врло агресивно, као да стискају један другог. Поента руковања је показивање поштовања тако да начин на који то радите открива доста личних одлика. Млако руковање сугерише да је неко слаб, а прејак значи да је особа конфликтна. Очигледно је Макрон узвратио Трампу агресивно на његов агресивни стисак. "Ако хоћеш тако, ево ти га", као да говори Макрон, закључује Форд. Како је Меланија ошамарила Трампа по руци погледајте ОВДЕ. Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА