Најновије

Ево шта Лазански каже на тврдње да је спроводио медијску пропаганду у Македонији

Портал КРИК објавио је да је новинар и посланик СНС Мирослав Лазански са припадником српске тајне службе спроводио медијску пропаганду у Македонији.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Како наводе, Лазански је медијску пропаганду спроводио у корист бившег премијера Николе Груевског и руске политике. Лазански све негира и наводи да је у Македонији био као новинар.
Мирослав Лазански наводи да су тврдње портала "глупост" и да на то "не треба трошити време". 
"Био сам у Македонији, радио сам репортажу за телевизију Републике Српске, а после тога је колумна изашла у политици. Тачно је да сам се видео са Живаљевићем који ради у амбасади и са Стоилковићем који је председник Демократске снаге Срба у Македонији. Па са ким да се виђам? Логично је да се видите и информишете се са људима из амбасаде Србије. У каквој сам ја то кампањи када сам имао један текст, а потом је и сам Заев дао интервју за Политику", наводи Лазански.
Портал се иначе позива на прислушкиване разговоре за које тврди да су процурили из македонске тајне службе. 
Они истичу да је припадник БИА Горан Живаљевић, који је у вече нереда са демонстрантима ушао у македонско Собрање, 3. марта ове године позвао Ивана Стоилковића, посланика у македонском парламенту и председника Демократске партије Срба, који му је саопштио да је у Скопљу угостио новинара који ће извршити задатак за њих. Према транскриптима разговора он се после снимања протеста састао са Груевским. 
Дан после тога у "Политици" је објављена колумна под називом "Не дамо Македонију". 
"Ови транскрипти део су материјала који је македонска обавештајна служба сакупила пратећи и прислушкујући Живаљевића и Стоилковића. Новинари КРИК, Нова ТВ и OCCRP видели су извештаје агенције, транскрипте, аудио записе и фотографије. У документима се тврди да је македонска служба имала одобрење суда да врши надзор", пише портал. 
Сакупљени докази, како агенција тврди, показују да је "уз посредовање Живаљевића и Стоилковића у марту 2017. године, новинар и војно-политички коментатор и члан парламента из владајуће СНС странке Мирослав Лазански доведен у Македонију са циљем да изведе пропагандне акције.“ 
Циљ је био, како је описано, да се промовише руска политика и Груевски, али и бори против уласка Македоније у НАТО. 
Прочитајте ОВДЕ и шта је Покрет социјалиста поручио Србима са Косова уколико неће косовску војску.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански у недавном интервјуу говори о тренутном прегруписавању снага на политичко војној сцени.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА