Најновије

ДОСЕТЉИВИ: Лопови вребају богате чистачице руских нафтних компанија

Плате у нафтним и гасним компанијама су велике. Као што се може видети из вести у медијима, то важи за све раднике, од топ-менаџера до чистачице.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Недавно је још једној чистачици украдена веома скупа ствар – часовник Patek Philippe, који кошта најмање милион рубаља (17.770 долара). „Опет чистачица!”, коментаришу корисници друштвених мрежа. Заиста, ово није први такав случај. Лопови често краду скупе ствари од радника гасних холдинга.

Сат од милион рубаља из виле у предграђу

54-годишња Јекатерина је чистачица у Дому за пријем једне такве компаније. Она живи у сопственој вили у насељу Сосенки (28 км од Москве). Крајем маја су лопови упали у њену кућу и однели сат елитне марке Patek Philippe, а уз њега и 100.000 рубаља (1.777 долара). Јекатерина је пријавила случај полицији. Касније је изјавила да није имала представу о томе колико сат кошта. Добила га је на поклон, тако да се више бринула због украденог новца.
Испоставило се, међутим, да сат вреди много више од готовине која је нестала. Најнижа цена сатова те марке је милион рубаља (17.770 долара).

Торба Dior из Мицубишијевог џипа

И прошле године једна 44-годишња чистачица службених просторија није имала среће. Три минута је оставила свој џип Mitsubishi Outlander на паркингу испред пословног центра, а када се вратила затекла је отворена врата и видела да јој је нестала торба француске модне куће Dior са инкрустацијом од крокодилске коже. У торби су биле банковне картице, документи и 15.000 рубаља (266 долара) у новчанику.
Испоставило се да ни она није имала представу колико торба вреди и највише се забринула због несталог новца. Издање Life је саопштило како је чистачица у полицији пријавила да торба вреди 300.000 рубаља (5.331 долар), иако тај модел стварно вреди 2 милиона рубаља (35.540 долара).
Представници компаније су у вези са инцидентом изјавили да они „за сада не схватају ту информацију”, а затим су у полицији рекли да такве торбе носи већина Московљанки, јер се ради о кинеској имитацији.

Златна WC шоља

У насељу Сосенки, по свему судећи, живи доста запослених у гасним компанијама. На пример, житељ овог насеља је и радник обезбеђења Максим, који је такође био жртва лопова. Њему је у јануару 2017. године из стана украдена позлаћена WC шоља, а такође неколико делова санитарне технике. Све укупно кошта 200.000 рубаља (3.554 долара). Осумњичени су мигранти који су му реновирали стан. Они су такође нестали заједно са WC шољом.
Извори издања Life кажу да је чувар недавно купио стан како би брже стизао на посао. „У друштвеним мрежама има скоро 400 фотографија његове жене, и ни на једној нема њега. Судећи по фотографијама, породица често путује и посећује неколико бања годишње”, пише Life.

Наруквице, прстење и привесци

Чистачице су жртве лопова у целој земљи, а не само у Москви и Подмосковљу. У новембру 2016. године је 57-годишњој жени из Астрахања (1.400 км од Москве) украден златни накит – наруквица, бурма, привесци и још много тога. Све укупно кошта око 300.000 рубаља (5.331). Лопов је ушао у кућу кроз прозор.
Прочитајте ОВДЕ и текст о особама које чува Бог због њихових имена.
Извор: Руска реч

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте документарац о богатим Русима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА