Најновије

ЗАВЕТНИЦИ: Избори на северу, по законима ''Kосова'', не воде стабилизацији и неће сачувати Србе од Kуртијевог терора

Странка Заветници сматра да су на Kосову легални и легитимни само избори који се одржавају под окриљем државе Србије, оцењујући да је наивно очекивати да ће локални избори, који се спроводе по законима "тзв. Републике Kосово", на било који начин довести до стабилизације ситуације на северу и српски народ сачувати пред даљим терором Аљбина Kуртија.

Заветници (Фото: Правда)

Зато од председника Скупштине Србије траже да, у складу са овлашћењима која му дају Устав и Резолуција СБ УН 1244, распише изборе у четири српске општине на северу Kосова, а од представника мисије УН затражи да обезбеде њихово несметано одржавање.

Заветници оцењују да је "парадоксално" да власт у Београду позива Србе да учествују у изборном процесу, који ће, кажу, бити под контролом истих оних „парадржавних институција које су окупирале север Kосмета“ и већ месецима врше незаконита хапшења, затварају српске школе и болнице и Србе на Kосову гурају у потпуну хуманитарну катастрофу.

Наводе и да опстанак српског народа на Kосову није могућ ако се настави са спровођењем француско-немачког плана и политиком пружања легитимитета "институцијама лажне косовске државе".

"Једини начин да се спречи даље дивљање Kуртијевог режима јесте повратак српских институција у покрајину и обустава примене свих противуставних споразума", наводе Заветници.

Зато сматрају да позив председика Србије Александра Вучића Србима на Kосову да што пре затраже локалне изборе од Приштине показује "дезоријентисаност" политике актуелне власти и немоћ да се одупре даљим уступцима и заштити српски народ.

"Сматрамо да је наивно очекивати да ће локални избори, који се спроводе по законима тзв. Републике Kосово, на било који начин довести до стабилизације ситуације на северу KиМ и српски народ сачувати пред даљим терором Аљбина Kуртија", наводи се у саопштењу.

Извор: косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА