Најновије

ШАПИЋ О ТРЦИ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Са некима ни цвеће не бих садио

Још се не зна када ће Београд гласати и ко ће после Синише Малог бити на месту градоначелника, а све се више прича о томе ко ће се све кандидовати на изборима.

Александар Шапић (Фото: Општина Нови Београд)

Међутим, одлазећи премијер Александар Вучић убеђен је у победу кандидата СНС-а. Опозиција сматра да је једна колона најбоље решење, али питање је колико је то реална опција.
“Кад би сви имали Синишу Малог много, много боље стање би у Србији било“, изјавио је одлазећи премијер Александар Вучић на својој последњој конференцији за медије на тој функцији. 
Одато признање, ипак, не значи и нови мандат, већ супротно. Лидер СНС-а не жури са заменом, осим што је описује као одговорну и озбиљну особу која ће покушати да буде као Мали. Вучић једино зна исход избора. 
“Имам одређене идеје за градоначелника и верујем да добро сагледавам будућност Београда. Мислим да ће то бити градоначелник Београда. Знам да сви сањају, чезну и маштају да ће да победе на изборима – неће“, навео је Вучић. 
Једини ко је до сада јавности јасно поручио да жели место првог човека престонице је Александар Шапић. 
Објашњава да су у Београду опозиција и власт релативна ствар, излази сам и неће да тргује. 
“Мислим да не постоје добре и лоше странке него добри и лоши људи. Квалитетни и мање квалитетни, вредни и лењи и одмах да вам кажем постоје персонална решења у странкама са којима не бих цвеће садио, нити ћу да садим“, каже Шапић. 
“Ко је спреман да ради са мном на мој начин, у реду. Ко није нек иде својим путем, можда ће сутра сви они да се уједине, а ја останем сам“, додаје он. 
Демократе поручују да је време да опозиција покаже зрелост и формира широки фронт. 
ДС за сада најближа преговорима са покретом Саше Јанковића, али, кажу, и за друге има места. 
“За нас је веома важно да ово не буду избори који ће се тицати нечијег имена и презимена. Мислим да ћемо успети у томе да направимо једну колону која ће показати демократски капацитет овог града“, истакао је лидер београдских демократа Балша Божовић. 
У ЛДП кажу да су сами предложили председнику да се кандидује, јер, како објашњавају, све друге странке и покрети су пасивни исувише дуго. 
Чедомир Јовановић још није преломио, а либерале питамо да ли и сарадња са напредњацима долази у обзир. 
“Мислим да баш супротно треба да урадимо, све да тај СНС коју сте поменули и која се често помиње као савезник и будући партнер ЛДП, а то никако да се деси, да једноставно ми формулишемо грађанску опцију која је алтернатива тој СНС“, каже Јован Најденов из ЛДП. 
Још се не зна хоће ли Београд на превремено или редовно гласање на пролеће. 
Раније је најављено да ће Мали отићи током летњих месеци, а да ће га привремено замењивати садашњи заменик Андреја Младеновић.
Прочитајте ОВДЕ и какву је то понуду Грчкој изнео Слободан Милошевић а Грци је одбили.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Шапић одговорио Весићу а тиче се срушеног нелегалног објекта на Новом Београду, као и кандидовањем за градоначелника?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА