Најновије

СПЕЦИЈАЛЦИ ПРЕЧЕШЉАЛИ ГОЧ: Погледајте војну вежбу антитерористичких јединица Србије и САД (ВИДЕО)

Тим Зелених беретки Специјалне команде америчке војске провео је месец дана на планини Гоч у заједничкој обуци са српском Специјалном антитерористичком јединицом, објављено је на Фејсбук профилу америчке амбасаде у Београду.

Инсерт из видеа о вежбама на Гочу (Фото: Јутјуб)

На страници је постављен видео-снимак са кадровима заједничке вежбе. Испод је написано: "Исход није само боља обученост јединица већ и чврсто пријатељство између српских и америчких елитних противтерористичких снага."
Један од команданата српских снага Владан Мирковић објаснио је да Специјална антитерористичка јединица МУП-а ради на специјалним полицијским задацима у урбаном окружењу.
Наредник америчког тима је истакао да су српске снаге са којима су вежбали најбоља јединица у Србији и да увек први реагују. Говорећи о вежби, рекао је да је потребна ментална и физичка спремност како би се човек адаптирао на посебне услове на Гочу.
Шеф одбрамбених операција америчке амбасаде Кори Шеа рекао је да је партнерство између Србије и САД веома важно, не само у Србији и САД већ и у читавом региону. 
- Постоје неки непријатељски фактори који покушавају да искористе овај регион за организовање напада на неке друге области или за регрутовање бораца за акције у Сирији и Ираку- каже Шеа.
Због тога је партнерство две земље потребно да би се такве акције откриле, додао је.
Командант САЈ-а Спасоје Вулевић навео је да је историја односа две земље веома дуга.
- Заједно смо се борили против зла у Првом и Другом светском рату и сад настављамо ту традицију у борби против тероризма- истиче Вулевић.
Прочитајте ОВДЕ с ким су Саша Радуловић и Саша Јанковић договорили дестабилизацију и сукобе у Србији?
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте још један документарац о српским специјалцима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА