Најновије

ЗАПРЕТИЛИ НЕПРЕДВИДИВОМ ТРАМПУ: ЕУ би могла да се окрене Русији, Кини и Индији!

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини критиковала је "непредвидиву" спољну политику администрације америчког председника Доналда Трампа и истакла да би Европа могла да постане главни међународни партнер Русије, Индије и Кине.

Федерика Могерини (Фото: Синхуа)

“Понекад можете да се играте са непредвидљивошћу која може бити изненађење, али некад се можете уплашити. А понекад је касно то поправити. Европа се не игра на такав начин“, рекла је Могеринијева. 
Могеринијева је истакла да су током недавних посета Пекингу, Њу Делхију и Москви све ове земље изразиле жељу за јаком ЕУ и да имају ближе везе са Бриселом и то не само у економији и трговини већ и у областима безбједности и хуманитарног развоје, климатских промена и спољне политике.
“Људи желе да сарађују са ЕУ, не увек зато што им се свиђамо...“, нагласила је Могеринијева.
Према њеним речима, Европа би могла да попуни места које је испразнио Вашингтон, који тренутно нема најбоље односе са Бриселом у областима трговине, финансирању НАТО и имиграције.
- Постоји шанса за Европљане и ЕУ да се поставе као партнер у дијалогу са свима у свету те да будемо и на местима на којима Вашингтон можда губи своје руководећу позицију - додаје Могеринијева. Прочитајте ОВДЕ и какву је то сурову истину о Русима, признао један Американац, начелник обалске страже САД. Извор: Вести/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Могеринијева покушала да надгласа "хор радикала" у српској Скупштини.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА