Најновије

ПОНОВО ПАНИКА АМЕРИКАНАЦА ЗБОГ МОСКВЕ: Руси могу да утичу на кључног човека америчке безбедности!

Бивши вршилац дужности јавног тужиоца Сели Јејтс изјавила је данас да је има два састанка и један телефонски разговор са саветником Беле куће Доном Мекгеном поводом сумњи да би Руси могли да уцењују бившег саветника за националну безбедност Мајкла Флина.

Мајкл Флин (Фото: Јутјуб)

Јејтс је на сведочењу у Сенату навела да је Мекгену рекла да Руси знају шта је Флин радио и да Руси знају да је он обмануо потпредседника и друге о томе шта је радио.
Она није прецизирала шта је то било, преноси АП.
Kако је додала, она је пренела ову информацију Белој кући и председнику Доналду Трампу како би могли да предузму акцију коју "сматрају одговарајућом".
Раније данас је портпарол Беле куће Шон Спајсер потврдио да је и бивши председник САД Барак Обама упозорио у новембру тада тек изабраног председника Доналда Трампа да не ангажује Флина за националног саветника.
Обама је то упозорење пренео Трампу током њиховог првог састанка у Овалном кабинету 10. новембра, рекли су Обамини сарадници раније данас који су желели да остану анонимни, преноси Ројтерс.
Спајсер је рекао да је Обама јасно ставио до знања да не подржава Флина.
- Тачно је да је председник Обама појаснио да није баш љубитељ генерала Флина - рекао је Спајсер на конференцији за новинаре.
Чињеница да је Обама директно упозорио Трампа указује да се бојазан због евентуалног Флиновог именовања проширила до највишег нивоа власти неколико месеци пре Обаминог званичног одласка, наводи АП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обама послао Трампу упозорење:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА