Најновије

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 2017: Срби, Руси и Белоруси на заједничким противтерористичким вежбама! (ФОТО/ВИДЕО)

Министар одбране Зоран Ђорђевић борави у посети Белорусији, где је присуствовао завршним активностима трилатералне белоруско-руско-српске вежбе "Словенско братство 2017" и пријему који је поводом доласка почасних гостију приредио белоруски министар одбране генерал-потпуковник Андреј Равков.

Министар Ђорђевић на вежби "Словенско братство 2017" (Фото: Војска Србије)

У пратњи белоруског колеге, министар Ђорђевић обишао је камп у којем су смештени припадници Војске Србије који учествују на вежби. Он је, током протекле ноћи, на полигону 38. гардијске десантно–јуришне бригаде у близини града Брест, пратио решавање компликованог задатка ослобађања преводнице од терориста и решавања талачке ситуације, као и акције спречавања пробоја терориста, уз ноћно гађање и ноћне падобранске скокове припадника оружаних снага Белорусије и Русије и Специјалне бригаде Војске Србије, саопштено је из Министарства одбране.
| Министар одбране на вежби "Словенско братство" |

Активностима на вежби су присуствовали и заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Русије генерал–пуковник Александар Журављев и начелник Здруженог штаба Организације споразума о колективној безбедности (ОДКБ) Анатолиј Сидоров.
| Министар одбране на вежби "Словенско братство" |

Министар Ђорђевић честитао је учесницима вежбе на успешно реализованим задацима и додао да је поносан на врхунску обученост припадника Војске Србије, који су раме уз раме са белоруским и руским колегама показали да су спремни за извршење комплексних борбених задатака.
| Министар одбране на вежби "Словенско братство" |

У наставку посете, министар одбране је посетио 38. гардијску десантно-јуришну бригаду, где је представљен део обуке специјалних јединица, и 115. артиљеријско-ракетни пук, који у свом саставу има системе С-300.
| Министар одбране на вежби "Словенско братство" |

Министри одбране Србије и Белорусије оценили су да је вежба Словенско братство 2017 испунила очекивања и да је реч о одличном модалитету сарадње који омогућава размену искуства међу припадницима елитних војних јединица. Ђорђевић и Равков сагласили су се да је сарадња у области одбране суштински унапређена у протеклом периоду и да је достигла висок ниво општих и политичких односа две пријатељске земље.
| Министар одбране на вежби "Словенско братство" |

Министар Ђорђевић још једном је поновио да је јачање оперативних и функционалних способности наше војске основни циљ Министарства одбране. - Један од корака у том правцу јесте и активније учешће у раду Организације споразума о колективној безбедности. Због тога намеравамо да у блиској будућности из статуса посматрача у тој организацији пређемо на ниво активног учесника, рекао је Ђорђевић, пренето је у саопштењу Војске Србије. Током боравка у Белорусији, министар одбране посетио је  Меморијални комплекс "Брестска тврђава – херој" и положио венац на Споменик страдалим заштитницима Брестске тврђаве уз почасни строј припадника Специјалне бригаде. Погледајте и видео снимке са вежбе Словенско братство 2017: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА