Најновије

УСТАШЕ ПОНОВО ТАЛАСАЈУ: Бискуп са олтара...

Сисачки бискуп Владо Кошић, који је премијера Андреа Пленковића оптужио са политичку проституцију због савеза с ХНС, поново је говорио о политичким питањима.

Усташе (Илустрација: Правда)

Он је то учинио на миси поводом хрватског црквеног празника Тијелова.
Кошић је са олтара рекао да није прикладно рећи да мислимо да се ми хришћани мешамо у друштвени живот нашег града, наше домовине, нашег световног живота.
- Имамо ли ми ту неку бојазан која је остала још из доба када је тоталитарни безбожни систем забрањивао Цркви мешање у световне ствари? Или смо подложни медијима и онима у јавном животу који данас не воле Цркву па на сваки њен исказ бриге за опште добро заједнице друштва пришивају недозвољено мешање у друштвена и политичка питања - запитао је Кошић. 
Кошић је упозорио присутне на медије и све оне који сваки исказ Цркве за опште добро приказују као недозвољено мешање у друштвена и политичка питања. 
- На то је питање тешко одговорити, где је та граница, до које мере смо сведоци Христа и његових вредности које смо дужни живети и свима сведочити. Ипак, ако у добром духу жељни помоћи, жељни прожети наше друштво Јеванђељем, улазимо у световна подручја онда то није само нама допуштено, него наша обвеза - поручио је Кошић. 
Сисачки је бискуп је у среду премијера Пленковића оптужио за политичку проституцију, замеривши му коалирање с ХНС-ом. 
- Овим коалирањем са дојучерашњим непријатељем - да бисте спасили своју владу - ви сте показали потпуну неосетљивост за осећаје и за вредности које гаји већина хрватскога народа. Овим потезом добићете краткорочно продужење живота ове владе, али ћете дугорочно изгубити управо оно што је био мото ваше кампање: веродостојност! Ја то зовем политичком проституцијом - написао је Кошић у писму премијеру, које је потом објавио и на Фејсбуку. 
Посебно је замерио што се Пленковић лако одрекао посланика Бруне Есих и Златка Хасанбеговића, који су изашли из ХДЗ, али и Давора Иве Штира, који је поднео оставку на функцију министра спољних и европских послова, али остаје у странци. 
Поводом Кошићевих оптужби нису се огласили ни Пленковић ни Црква, а мишљења неименованих аналитичара су различита - од тога да ће се о Кошићевим оптужбама морати да изјасни сам папа Фрања до тога да он није прекршио каноне. Погледајте ОВДЕ колико су озбиљне претње које су узнемириле Балкан. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако вуковарски политичари певају усташке песме:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА