Најновије

ОРБАН ЖЕСТОКО ОДБРУСИО СОРОШУ: Ево шта му је одговорио!

Једина мрежа која „послује као мафија” у Мађарској је она милијардера Џорџа Сороша, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Виктор Орбан (Фото: Синхуа)

Орбан је тако одговорио на оптужбе Сороша који је у Бриселу оптужио мађарског премијера да ствара „мафијашку државу” предузимањем низа корака којима се угрожавају слободе, међу којима и академске.
Сорошова „мрежа и његове агенције” су „значајан и нетранспарентан саставни део јавног живота у Мађарској”, рекао је Орбан за радио „Кошут”, пренела је агенција МТИ.
- Финансијски шпекуланти и њихове присталице у Мађарској настоје да примене програм да се дозволи улазак миграната у земљу - додао је он.
Сорош је јуче у Бриселу говорио о новом мађарском закону који прети опстанку Централног европског универзитета који је основао овај милијардер мађарског порекла 1991. године.
Орбан тврди да тако штити Мађарску од страног утицаја, док Орбан то види као „најновији напад на демократију лидера који отворено каже да гради нетрпељиву државу”.
Сорош је изразио наду да ће „превладати академска слобода”. Погледајте ОВДЕ како је Путин шокирао јавност. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде ко је Џорџ Сорош:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА