Најновије

ЦРНОГОРЦИ СЕ ПЛАШЕ ДА ЋЕ ИХ ПУТИН УНИШТИТИ: Грађани ће платити цену свађе Ђукановића са Москвом!

Обрт у односима између Црне Горе и Русије је очекиван, јер су од самог почетка нетранспарентни у политичком, економском и партијском смислу, а превладавао је лични интерес. Због тога грађани имају страх од расплета односа између Русије и Црне Горе, сматра аналитичар геополитике Благоје Граховац.

Ђукановић (Фото: Јутјуб)

- Наравно, како је време одмицало, Црна Гора је требало да води политику онако како су њени званичници говорили, европске и евроатлантске интеграције, у складу са тим владавина права и демократија, и логично је да су се њихови лични интереси сукобили са државном политичком путањом - каже Граховац за подгоричке Вијести.
Руски тајкуни који су, према његовим речима, увек били у функцији политике Руске федерације везали су званичнике Црне Горе за себе и своје личне интересе, односно њихове међусобне личне интересе и морало је доћи до лома у тим односима.
- Зато данас имамо бурне реакције у односима између Црне Горе и Русије - казао је Граховац.
Он сматра да је дошло до тога да грађани имају страх од расплета односа између Русије и Црне Горе.
- Све у свему, резултат је да је ова власт више пута варала, обмањивала, чак и то да се први пут у историји нека власт потроши и у својим сопственим лажима - навео је овај аналитичар.
Оценио је да грађани плаћају цену свега, и да се ствара психоза ризичног сукоба између Русије и Црне Горе.
- Црногорски званичници који су били у све то упетљани имају лични страх. Имају и политички страх од центара моћи на западу којима су се удварали, због њиховог политичког преживљавања. Политичари да ће морати да плате цену коју су у суштини заслужили од стране руских тајкуна и руске политике - навео је Граховац. Одговорност за решење политичке кризе у Црној Гори није на опозицији, већ на актуелној измишљеној парламентарној већини која је узурпирала парламент. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Изјава Мила Ђукановића поводом учлањења Црне Горе у НАТО
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА