Најновије

СУРОВИ КРАЈ ЏИХАДИСТА У ДАМАСКУ: САА разваљује "побуњенике" у сиријској престоници (ВИДЕО/МАПА)

Током претходних 48 сати, Сиријска арапска армија (САА) ликвидирала је двојицу врховних вођа "побуњеника" у Џобару, источном предграђу сиријске престонице које се још увек налази у рукама џихадиста.

Операције САА у Дамаску (Фото: ЈуТјуб)

Сиријске снаге су, након још једне неуспешне рунде преговора, пре неколико дана наставиле операције за ослобађање последње две градске четврти на истоку Дамаска. Напади се врше из више праваца, а главни удар изводе припадници 105. бригаде Републиканске гарде САА са северне стране фронта. Борбе за Џобар и Ајн Тарму:
Током претходна два дана, у операцијама су ликвидирани Абу Сајед ал Баша и Ал Шишани, вође тзв. "Слободне сиријске армије" за Џобар, која се, уз нападе сиријских снага са запада, нашла и на удару сиријске Ал Каиде (Хајат Тахрир ал Шам - ХТШ) са истока.  Ослобођење Џобара постало је императив сиријских снага у оквиру борбе за ослобођење најважнијих сиријских саобраћајница, пошто се налази на делу пута М5, који спаја најважније индустријске крајеве Сирије од југа до севера.

Осим тога, густо насељени Џобар, у ком се воде исцрпљујуће борбе за сваку стамбену јединицу насеља, сматра се и "улазницом" за Источну Гуту, највеће упориште сиријских џихадиста ван Идлиба. Ради обезбеђивања саобраћајнице, офанзива је упоредо покренута и у југоисточном насељу Ајн Тарма, у ком је данас, такође дошло до значајног напредовања сиријских снага. Према наводима сиријских медија, регуларне војне снаге те земље су уз подршку Хезболаха током ноћи и рано јутрос забележили велики напредак дуж речног корита, где је ослобођено неколико стамбених блокова. Погледајте најновији видео-прилог Хезболаха из борби у Ајн Тарми: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА