Најновије

ТРИ САМОУБИЛАЧКА ПОЈАСА: Иранске снаге заскочиле терористе ИД!

Министарство обавештајних служби је у саопштењу у суботу изнело да су припадници терористичке групе, која је повезана са Исламском државом имала намеру да спроведе терористичке активности у централним провинцијама и градовима верским центрима, ухапшени током операције коју су обавиле обавештајне снаге.

Исламисти ухваћени током јуна (фото: Јутјуб принтскрин)

У саопштењу се наводи, уочи вечери Еид ал-Фитра и истовремено са Светским Куд даном, снаге безбедности су кроз серију операција успеле да ухапсе припаднике групе повезане са ИД, која је намеравала да изврши терористичке акције у централним провинцијама и верским центрима пре него што су успели да направе такав потез и запленили њихов експлозив и опрему за самоубиство.
Опрема која је одузета од терористичке групе, укључивала је и три калашњикова, камеру за ноћни вид, три самоубилачка појаса, велики број метака, бежични апарати и други технички алати који се користе за израду бомби, речено је у саопштењу. Терористи су 7. јуна напали ирански парламент и маузолеј покојног оснивача Исламске Републике Имама Хомеинија, убивши 18 људи. Терористичка група ИДж преузела је одговорност. Након двоструких напада, безбедносне снаге су појачале операције за сузбијање терористичких активности широм земље, поготово у пограничним регионима, хапсећи у убијајући десетине милитаната и запленивши велике количине оружја и експлозива. Пре петнаестак дана ухапшено је 48 припадника ИД, а видео о томе следи:

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су жестоке биле борбе иранске милиције против терориста ИД у Тикриту
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА