Најновије

ЏИХАДИСТИ СПАЛИЛИ 5 ФИЛИПИНСКИХ ВОЈНИКА! Ипак, ИД изгубио гро људства у борбама, сад их је само...

Жестоки сукоби настављају да погађају град Марави, који се налази на јужном острву Минданао, док цивили најтеже подносе терет нарастајуће кризе.

Борбе на Филипинима (фото: јутјуб принтскрин)

Према агенцији Амак, 13 војника владе је убијено током сукоба у околини Маравија у уторак док је додатних 5 спаљено живо, када је Исламска држава уништила њихово оклопно возило, што је број смртно страдалих филипинских војника увећало на 18 дана за тај дан.
С друге стране, филипинске оружане снаге саопштиле да су вратиле 90 одсто града под државну контролу захваљујући континуираним операцијама против побуњеника у којима су се групе повезане са Исламском државом, Мауте и Абу, суочиле са недосстатком људства. 
Потпуковник Џо-Ар Херера додао је да су владине снаге још увек биле у офанзиви, али је напредак био отежан због снајпера ИД.
Када је џихадистичка побуна почела прошлог месеца, ИД се похвалила борбеним снагама око 500 милитаната. Сада се њихови броје смањио на само 150 према војним изворима, док је већина чланова породице Мауте била ухапшена или убијена. Ефективно, очекује се да ће се битка за Марави решити у наредних неколико недеља. Обезглављени лешеви џихадиста леже у пустињи, узнемирујући видео можете погледати ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бомбардовање Маравија из авиона филипинске војске
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА