Најновије

НОВО ЛУДИЛО: Након преименовања трга, открива се плоча усташком кољачу!

Под налетом екстремне деснице и пристанак градоначелника Милана Бандића, Загреб ће по свему судећи уместо Трга маршала Тита убрзо добити Трг Републике Хрватске.

Усташка иконографија (Фото: Јујтјуб)

Загреб ће, међутим, добитии и спомен плочу усташи Јури Францетићу.
Спомен плоча Францетићу биће постављена у суботу, а претходно ће свештеник Анђелко Каћунко предводит мису тим поводом, најавили су хрватски медији.
Јуре Францетић је до смрти 1942. године био једно од виђенијих лица усташког покрета и НДХ, издајничке фашистичке творевине криве за смрт стотина хиљада људи. 
Хрватске власти ни шест месеци од постављања спомен плоче са усташким покличом "за дом спремни" погинулим ХОС-овцима у Јасеновцу нису решиле тај проблем, нити има наговештај да ли ће и на који начин он бити решен. 
А једини који се огласио поводом спомен плоче Францетићу је председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић који је поручио да је то "неприхватљиво и недопустиво". 
Како је пренела регионална Н1 тв Јандроковић је оштро осудио свако величање усташког поретка и поручио да таква плоча не сме бити постављена, јер би то било у супротности с Уставом РХ, наводе из Сабора РХ. Погледајте ОВДЕ шта се Американци питају у вези Брнабићеве. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су усташе стрељале Србе пред јамом:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА