Најновије

КАКО ЈЕ УХАПШЕН МИЛОШЕВИЋ: Легија је плакао, тражио ракију...Чеду хтели за таоца

28. јуна 2001. Слободан Милошевић изручен је Хашком трибуналу... Истим хеликоптером којим је долетео на Газиместан. Како је изгледала ноћ хапшења, причали су људи из Милошевићевог окружења и сведоци који су били присутни током хапшења.

Слободан Милошевић (Фото: Јутјуб)

"Доживела сам то као срамоту, да са кесом на глави буде испоручен", каже функционерка Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић. "Знам да сам га питала зашто се склони негде, било је пријатеља који су му нудили помоћ... Говорио је да неће да оде од свог народа". 
Она наводи и да је у вили "Мир" нестало струје и воде, да се Милошевић "бријао киселом водом", као и да је "хтео је да пристојан оде у затвор". 
Актуелни активиста СНС Синиша Вучинић каже су око виле "Мир" биле "народне страже", као и да је имао у својој глави сценарио да испред скупи 100.000 људи и "онда нико ништа не би могао". 
"Легија је био ту, плакао је, плакао као мало дете, тражио је да му се сипа ракија... Тражио сам од Слободана Милошевића да Чедомира Јовановића (који је дошао као преговарач) држимо као таоца. Јовановић је почео да плаче: 'Немојте, господине председниче, немојте то дозволити...'", рекао је Вучинић. 
"До једног момента су га чувале Кобре, онда су у договору Павковића и Зорана Ђинђића они повучени", наводи адвокат Тома Фила. "Онда су пробали да направе неку барабску комбинацију да криминалци такозване 'Сурчинске групе' упадну, продају га за награду и да држава тако нема ништа с тим". 
Он наводи да је то била најдужа ноћ у његовом животу: 
"Био сам на фронту, у Босни, а пре тога у РС и Крајини, био сам најближе смрти те ноћи", каже Фила. 
У једном тренутку Слободан Милошевић дао је изјаву за радио Б92. 
"Управо пијем кафу са мојим друговима овде и врло сам добро... Очекујем да се ова прича заврши добро, а то значи у корист нашег народа", рекао је Милошевић. 
Прочитајте ОВДЕ све детаље Милошевићевог изручења Хагу пре 16 година.
Извор: Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте документарац о хапшењу Слободана Милошевића.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА