Најновије

КО ЈЕ ОВДЕ ФОЛИРАНТ? Ово је истина о америчком укидању санкција Русији!

Вашингтон ће настојати да сарађује са Русијом када је то могуће, али ће наставити да критикује Кремљ због његових „погрешних поступака“.

Ники Хејли, америчка амбасадорка у УН (Фото: Синхуа)

- САД намеравају да оставе на снази санкције против Русије, упркос гласинама о њиховом ублажавању, изјавила је америчка амбасадорка у УН Ники Хејли. 
Упркос гласинама да Бела кућа разматра могућност ублажавања санкција, САД планирају да „чврсто“ задрже санкције против Русије као одговор на акције Кремља у Украјини, изјавила је Ники Хејли, преноси „Политико“.
„Намера нам је да чврсто оставимо на снази санкције када је у питању Украјина. О томе сам јавно говорила и ми ћемо наставити то да говоримо“, истакла је Хејлијева. Она је додала да „не може да потврди да је Трампов саветник Џаред Кушнер покушао да искористи Амбасаду Русије за тајне преговоре са Кремљом“.
У једном другом интервјуу Хејлијева је изјавила да ће САД „наставити да критикују Русију уколико то буде потребно“.
„Истовремено, трудимо се да преговарамо о томе како да боље сарађујемо у сиријском сукобу. Ми са њима сарађујемо у противтерористичким активностима. Али ако будемо видели да је Русија учинила нешто погрешно, ми ћемо им то саопштити“, нагласила је Хејлијева.
„Међународна заједница је забринута што се Русија меша у све њихове изборе. Они су забринути из више разлога. Због тога ћемо наставити да их посматрамо. Када будемо могли са њима да сарађујемо, покушаћемо то да урадимо, али када не будемо могли, онда ћемо држати ситуацију под контролом“, закључила је Хејлијева.
Прочитајте ОВДЕ и о раздору без преседана у арапском свету.
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једно од скорашњих излагања амбасадорке Хејли у УН.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА