Најновије

Пентагон шаље командосе у Сирију?!

ВAШИНГTOН - СAД разматраjу могућност да у Сириjу пошаљу већи броj припадника своjих специjалних jединица, где их jе тренутно око 50, jавља AФП, позиваjући се на изjаву вишег званичника Пентагона.

Делта јединице (илустрација: Јутјуб принтскрин)

Tаj званичник, коjи jе желео да остане анониман, рекао jе да би циљ слања нових трупа био jачање специjалних снага коjе су у Сириjу послате пре више месеци.
"Претпоставка jе да би они могли да учине више него што сада чине", рекао jе он.
Према његовим речима, ниjе донета никаква одлука о броjу специjалаца коjи би могли бити послати, нити да ли ће уопште бити тамо упућени. 
"Ништа jош ниjе одлучено", рекао jе званичник за AфП.
Пентагон jе прошле године саопштио да шаље око 50 специjалаца да сарађуjу са борцима у Сириjи коjи се боре против Исламске државе, иако о детаљима званично ниjе речено готово ништа.
СAД одбацуjу могућност ширег ангажовања своjе воjске у Сириjи, али сматраjу значаjним да њихови командоси у специjалним операциjама сарађуjу са локалним снагама, коjе саветуjу и опремаjу за борбу против ИС.
Русиjа jе прошле недеље признала да jе у Сириjи распоредила специjалне jединице, коjе подржаваjу трупе владе у Дамаску.  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА