Најновије

РОГОЗИН О НАОРУЖАВАЊУ СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Спремили смо тор, бук и С-300,

Потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин поручио је да је Москва спремила моћне системе противваздушне одбране (ПВО) "тор", "бук" и С-300 и да сада само од Србије зависи који ће од њих бити испоручени нашој земљи!

Илустрација (Фото: ТАСС/Правда)

Рогозин, који је један од најближих сарадника Владимира Владимировича Путина, у обраћању новинарима на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу рекао је да Русија "нема ограничења за Србију". Према његовим речима, сада је Београд на потезу пошто питање испоруке ракетних система зависи само од српског буџета и од стратегије одбране наше земље.

Ускоро договор

Дмитриј Рогозин је нагласио да је све оружје и опрема за које је наша земља заинтересована спремно за испоруку у најкраћем могућем року.
- Србија је прилично заинтересована за стварање противваздушне одбране за борбу изблиза и са средње удаљености, дакле за системе "тор" и "бук". Системи С-300 и С-400 пројектовани су за борбу знатно даљег домета и много су скупљи. Питање испорука руских ПВО система зависи од буџета који је Београд спреман да обезбеди и потроши, али и од ваше стратегије. У сваком случају, ми немамо ограничења за Србију - навео је Рогозин.
Нико од званичника није  хтео да коментарише ове наводе. Ипак, више извора у врху власти незванично нам је потврдило да ће ускоро бити договорена испорука руских ПВО система, али нису хтели да откривају никакве друге детаље.
С друге стране, стручњак за тероризам и екстремизам Марија Ђорић каже да је руско оружје велика шанса за нашу земљу.
- Системи "бук" и "тор" служе за борбу изблиза и са средње удаљености, док је С-300 намењен за 
борбу даљег домета. Са системом С-300 Србија би знатно ојачала одбрамбени систем, али је велики проблем што он много кошта и у набавци и касније у одржавању и опслуживању. Ипак, Србија је једини искрени пријатељ Русије на овим просторима, те ће се вероватно направити повољан међудржавни аранжман - уверена је Ђорићева.

Искрено савезништво

Владан Глишић, лидер Народне мреже, оцењује да је Рогозин својом изјавом поново потврдио чврсто савезништво Москве са Београдом.
- У тренутку кад је Америка показала да Србији спрема нови петооктобарски преврат, пошто је заменик помоћника државног секретара САД Брајан Хојт Ји окупио "опозицију" и дао јој подршку и за примену насилних метода, Русија је спремна да нас наоружа како бисмо могли да бранимо народ на Косову и у РС. Опет се јасно види ко нам је пријатељ, а ко оно друго - закључује Глишић.

ДАЧИЋ: Санкције Русији никад!

Вршилац дужности премијера Србије Ивица Дачић састао се јуче у Санкт Петербургу са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом, којем је пренео став да Србија никада неће уводити санкције против те земље.
- Рекао сам да пријатељи остају пријатељи и да никада нећемо уводити санкције Русији - рекао је Дачић, док је Лавров најавио да ће у понедељак у Београд допутовати шеф руске Думе Вјачеслав Володин.
Мејер опет прекраја границе и тврди да Вучић неће учинити ништа што би могло да увреди ЕУ или САД!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тренутно наоружање војске Србије  - сурови подаци
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА