Најновије

Шта Русија и Турска кажу (и да ли ће се мешати) у арапски "раздор без преседана"?

Бахреин, Египат, Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати и Јемен саопштили су јутрос да ће повући своје дипломате из Катара, као и да ће протерати катарске дипломате са своје територије због наводне подршке ове државе исламским групама и добрих односа с Ираном.

Сергеј Лавров (Фото: Риа)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је прекид дипломатских односа између неких арапских земаља и Катара ствар тих држава и да се Русија не меша у те одлуке.
"Иако смо осумњичени да подржавамо све догађаје у свету, уверавам вас да у овом случају није тако. Заинтересовани смо да имамо добре односе са свима, посебно са регионом, где је тренутно најважније усмерити све напоре у борбу против међународног тероризма", рекао је Лавров. 
И Турска је изразила жаљење због сукоба арапских држава из Персијског залива с Катаром и саопштила да је вољна да ради на нормализацији њихових односа. Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу је позвао све стране у сукобу на дијалог и превазилажење разлика "мирним путем" у чему ће им помоћи подршком. 
Прочитајте ОВДЕ и шта водећи британски политиколози кажу о гарантовању сигурности у овој земљи? Да ли је уопште има?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако Лавров "постројава" америчке новинаре.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА