Најновије

Ви за нас нисте независна држава! Шта је Вучић тачно рекао Тачију у Брду код Крања

Самит лидера региона у Брду код Крања протекао је у знаку још једне провокације косовског председника Хашима Тачија и жестоке реплике председника Србије Александра Вучића, а данашњи “Блиц” у целини преноси шта је тачно председник Србије рекао Тачију.

Вучић (Фото: predsednik.rs)

Лист подсећа да је до оштре дискусије дошло иза кулиса након Тачијевог излагања у којем је, између осталог, рекао да “Србија није спремна за ЕУ јер не признаје Косово” и да не може да замисли “да ЕУ у своје чланство прими Србију пре Косова”.
Иако Вучић није хтео јавно да одговори на ову жаоку из Приштине, то је учинио мимо медија пред гостом овог скупа, председником Немачке Франк-Валтер Штанмајером, наводи београдски лист:
– О чему ти причаш? Па ви хоћете за премијера човека који је био оптужен за најтеже злочине, а сви сведоци побијени. Независност сте добили после НАТО агресије без референдума и нису вас сви признали. Пет европских земаља вас још не признаје. Ви за нас нисте независна држава. И ви не слушате шта Србија говори и кажете да немамо европски приступ јер нећемо да признамо Косово. За разлику од вас који за премијера кандидујете онога…. ја сам рекао у скупштини да се Србија мора одрећи својих митова, због будућности не само Срба, већ и Албанаца на Косову и Метохији.
Затим се председник Србије дотакао и ратохушачке, односно националистичке политике у региону.
– Ти си, Хашиме, говорио о великој Албанији, не ја. Јонуз Муслију такође. Јавно о томе говорите, а Брисел не сме да каже ко је то говорио, него кажу смањите своје изјаве. Имали сте једну обавезу и нисте је испунили, а то је Заједница спрских општина, ми све испунили, телефонски број, судије, тужиоци… све. Ви? Ништа јер сте имали подршку највећег броја земаља Европске уније – рекао је Вучић.
Председник Србије није штедео речи ни када се ради о спољним факторима.
– Ваш је проблем што не умете ни руку да прихватите. Видим кооординирану акцију људи из америчког конгреса и ваших екстремиста. Да имате 30 одсто Албанаца, у Црној Гори ни камен на камену не би остао, а ми од њих ништа тражили нисмо. Нађи ми некога у региону ко ће да разговара са Харадинајем да не прогута кнедле. Толико о демократији – закључио је Вучић.
Шта Рогозин каже о наоружавању српске војске читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг/ Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић похвалио хамере који су стигли из Америке
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА