Најновије

ЈАСНА ПОРУКА КРЕМЉА: Москва окреће леђа Подгорици

Тек што је премијер Душко Марковић прославио улазак Црне Горе у НАТО, истакавши у разговору с потпредседником САД Мајком Пенсом да је Црна Гора прошла тежак период супротстављајући се притиску Русије и "успевши да се одупре", стигла је реакција Кремља. Порука је јасна - Москва ревидира програм сарадње с Подгорицом.

Улазак Црне Горе у НАТО (Фото: nato.int)

Шеф комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Виктор Озеров изјавио је да ће програм сарадње са Црном Гором, пре свега у војнотехничкој сфери, бити ревидиран, а није искључено да ће један његов део бити и - прекинут.
- У доктрини националне безбедности Русије, НАТО је једна од главних претњи националној безбедности земље, и са те тачке гледишта ће се разматрати споразум са Црном Гором - казао је Озеров.
Реаговао је црногорски војни министар Предраг Бошковић, истичући да чланство није уперено против Русије нити било кога другог:
- Сведоци смо неблагонаклоности Русије према нашем чланству у НАТО, али нећемо доливати уље на ватру и реаговати на таква саопштења. Надамо се да ће Русија схватити да ово нема антируски карактер и да у Црној Гори нема никакве антируске хистерије и да је чланство од интереса и за Русију - каже Бошковић.
У међувремену, власт у Подгорици данас ће прославити подизање државне заставе испред седишта НАТО у Бриселу.

Лавров: Чланство у замену за русофобију 

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је приступање Црне Горе НАТО чисто геополитички пројекат наметнут у замену за русофобију Црне Горе:
- Све земље Балканског полуострва су позване да се придруже антируској кампањи. Поједине земље, попут Србије и Македоније, одбиле су то, и НАТО лидери су развили мржњу према њима. У Црној Гори ови захтеви су пали на плодно тло - рекао је Лавров, и оценио да то неће ојачати безбедност Црне Горе.
Рама и Заев договорили удар на Србију. Шта пише у обавештајној документацији о тајном пакту албанског и македонског премијера можете прочитати ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Малагурски: Црна Гора у НАТО?!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА