Најновије

РЕГИОНАЛНА ЗАВЕРА: Хрвати помажу стварање војске тзв. Косова?!

Хрватска се неће директно укључити у формирање Војске Косова, као што је недавно изјавио лидер Самоопредељења Аљбин Курти, пишу "Вечерње новости".

Хрватска војска (Фото: Оружане снаге РХ)

Ипак, ако Запад да зелено светло Приштини за трансформацију безбедносних снага у оружане, Загреб ће пружити помоћ најпре у обуци војске, сазнају "Новости" из добро обавештених војних и политичких кругова у Загребу.
Исти извори навели су да је Загреб свестан осетљивости теме и да Хрватска нема намеру да семеша у однос Београда и Приштина. Наводи се такође и да ће званична одлука сачекати да се види шта ће се даље дешавати у региону. 
"Начелно, војна сарадња није искључена, али не долази у обзир да Хрватска на било који начин искаче у том смислу", каже за "Новости" један војни стручњак чије име није објављено. 
Саговорник "Новости" наводи још и да ће све бити као и до сада и да ће Хрватска војска отворити врата за школовање војника с Косова као и да ће се4 повремено организовати неке војне вежбе. 
Хрватска би у том смислу, требало да финансира обуку косовских војника, а предуслов за то је, како даље пишу "Новости" да они знају хрватски језик. Такође, разговара се и о куповини хрватске војне опреме, закључује извор "Новости". 
Подсетимо, кандидат за косовског премијера Аљбин Курти изјавио је у петак да ће нова влада у Приштини "формирати војску у партнерству са Албанијом и Хрватском". Погледајте ОВДЕ драматичне последице које очекују Балкан. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово је најмоћније оружје којим располаже хрватска војска:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА