Најновије

УЖАС У МОСУЛУ: Разнела се са бебом у рукама!

Више од 20 жена бомбаша самоубица разнело се током завршнице битке за Мосул у претходне две недеље, а детаљи једног таквог напада су застрашујући.

Жене ИД (Фото: Јутјуб)

Како преноси Индепендент, телевизијске камере су случајно снимиле жену самоубицу, која у једној руци држи бебу, а у другој стеже окидач.
Неколико минута касније она је активирала експлозив којим је била опасана и разнела је и себе и дете и повредила неколико људи, међу којима више цивила и шесторицу ирачких војника. Ипак, страдали су само она и беба.
Жена се умешала међу избеглице које су бежале из Мосула, а претпоставља се да је дете њено. 
Како наводе из станице Ал Мавслеја, након прегледања снимака, установљено је да је жена покушала да се разнесе у близини групе војника, али да је механизам заказао и да је до детонације дошло нешто касније. 
"Не бих могао да замислим да се жена дигне у ваздух док држи сопствено дете, али Исламска држава ради разне чудне и болесне ствари", рекао је Ахмед Амури, официр јединице ирачке војске која изводи операцију у Мосулу. 
Како је рекао, војници су приметили да се жена чудно понаша, а када су је дозвали, она се дигла у ваздух. 
"Носила је две торбе у рукама, а једна шака јој је била умотана у завоје", рекао је Амури. Погледајте како је деактивирана бомба на дечаку самоубици.
Сиријска арапска војска је остварила можда и кључан пробој у источном предграђу Дамаска Ајн Тарма. Погледајте ОВДЕ и видео.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како делују самоубице ИД у Сирији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА