Најновије

Мило Ђукановић умешан у Сребреницу?!

Државно тужилаштво Црне Горе још ћути поводом изјава бившег министра Републике Српске Момчила Мандића да је дугогодишњи црногорски премијер Мило Ђукановић обезбеђивао гориво за тенкове у Сребреници, подсећа подгорички „Дан“.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Дешавања у Сребреници су се догодила у јулу 1995. године, а Мило Ђукановић је тада био премијер Црне Горе, као и годинама касније, практично све до краја 2016. године.
Из службе за односе с јавношћу црногорског државног тужилаштва јуче нису одговорили на питања „Дана“ да ли испитују Мандићеве наводе да је Ђукановић обезбеђивао гориво за тенкове у Сребреници.
Момчило Мандић је за „Дан“ у јулу 2012. године рекао да је Ђукановић слао гориво за тенкове који су се борили од Фоче преко Сребренице.
- Не могу да заборавим помоћ коју су Мило Ђукановић и његова влада 1994. године упућивали Војсци Републике Српске и нашем народу, и то у тренуцима када нам је Слободан Милошевић увео санкције. Гориво за наше тенкове који су се борили од Фоче преко Сребренице до Бихаћа и даље је слао управо Ђукановић. Ко зна шта би било са Републиком Српском да те помоћи није било. Ми смо били пред поразом, а Ђукановић нам је тада продао нафту којом смо напунили празне резервоаре наших тенкова и спасли Републику Српску - рекао је тада Мандић.
Међутим, црногорско Специјално државно тужилаштво, које је надлежно и за ратне злочине, а на чијем челу је Миливоје Катнић, ћути о евентуалној одговорности дугогодишњег премијера, а садашњег лидера владајуће ДПС.
Осим што је поменуо Ђукановића, Мандић је изјавио и да не сме заборавити ни помоћ коју им је упућивао тадашњи министар здравља Миомир Мугоша, који је Херцеговини даровао две пољске болнице. Погледајте ОВДЕ због чега је дошло до свађе у Влади. Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Мило Ђукановић говорио 1991:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА