Најновије

БРИТАНЦИ ПРЕСТРАШЕНИ: "Не дао нам бог да наш брод налети на Кинезе или Русе, уништили би нас"

Британски борбени бродови, укључујући и најновији носач авиона „Краљица Елизабета“, представљају лаку мету за савремено руско и кинеско наоружање, пише лист „Телеграф“ позивајући се на истраживање аналитичког центра „Ројал јунајтед сервисиз инститјут“.

Британски борбени бродови и носач авиона „Краљица Елизабета“ (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, Русија и Кина имају наоружање високе прецизности, што представља изузетно велику претњу за британску морнарицу, али и за велику авијацију и копнену технику.
Поред тога, западне земље не могу у потпуности да рачунају на сателитску везу, с обзиром да и Русија и Кина могу да је онеспособе, што уједно онемогућава западне земље да користе и систем позиционирања.
У извештају се такође наводи и да је финансирање британске одбране од 2003. године смањено за 27 одсто, док су буџети за развој новог смањени дупло.
Иначе, носач авиона „Краљица Елизабета“ јесте највећи брод у историји британске морнарице. Његова производња коштала је земљу три милијарде фунти.
Министар одбране Велике Британије Мајкл Фелон изјавио је тада да ц́е овај брод изазвати завист у Русији, док су из Москве одговорили да „Краљица Елизабета“ представља „згодну мету“ за руске оружане снаге.
Адмирал Кузњецов, понос руске морнарице:
Војни аналитичари заледили руске генерале, Порошенко је донео закон који значи рат, Русија мора напасти прва. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: The Telegraph

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 10 носача авиона у свету
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА