Најновије

ИРАК САОПШТАВА: У ослобађању Мосула погинуло 25.000 припадника ИД

Више од 25.000 припадника терористичке организације ИД погинуло је током операције ослобађања Мосула, другог по величини града у Ираку.

Мосул (Фото: Јутјуб)

"Више од 450 бомбаша самоубица погинуло је од октобра, а 1.247 возила која су била опремљена бомбама је уништено", саопштио је ирачки војни заповедник генерал Абдул Амер Рашид Јаралах.
Он је истакао да је током офанзиве на Мосул коришћено 130 борбених дронова.
Терористи ИД су у јуну 2014. године окупирали Мосул, а вођа групе Абу Бакар ал Багдади је у недавно срушеној Великој џамији у центру Мосула прогласио оснивање такозваног калифата ИД.
Здружене ирачке снаге су после три месеца акција, уз подршку међународне коалиције, у јануару ове године ослободиле источни део Мосула, а 19. фебруара је покренута акција ослобађања центра града који се налази на западној обали реке Тигар.
Премијер Ирака Хаидар ал Абади је 10. јула прогласио да је Мосул ослобођен од терориста који су га контролисали од лета 2014. године.
Шеф парламентарне Комисије за безбедност и одбрану Ирака Хаким Замили раније је саопштио да су ирачке снаге безбедности од 2014. године до сада убиле близу 28.000 припадника терористичке организације ИД у тој земљи.
Пoгледајте ОВДЕ које аутомобиле џихадисти највише користе за своје "бомбе на точковима"?
Извор: Анадолија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ирак је прославио парадом ослобађање Мосула.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА