Најновије

МАКС-2017 МОСКВА: Погледајте пробу уочи одржавања авио-космичког Салона (ВИДЕО)

Град Жуковски код Москве ће од уторка 18. јула бити домаћин 13. Међународног авио-космичког Салона МАКС-2017. који је ће се ове године одржати месец дана раније од уобичајног термина.

Последња проба МАКС-а (Фото: Јутјуб)

Као и до сада МАКС ће трајати 6 дана, у прва четири салон ће моћи да посете само војне и политичке делегације, пословни партнери, представници медија, док ће последња два дана бити отворена и за јавност.
Организатори најављују присуство чак 650 компанија из 32 државе, богату статичку изложбу али и занимљив и динамичан летачки програм. Од руских компанија готово 40 процената ће бити заступљене оне чије се седиште налази у Москви. Биће организован и музички фестивал посвећен двадесетпетогодишњици МАКС-а и 70. година научног града Жуковски. Своје националне павиљоне са изложеним експонатима имаће 10 земаља и то Француска, Италија, Немачка,  Чешка, Швајцарска, Белорусија, Кина, Индија, Канада и Иран.
На статици ће бити приказано око 116 ваздухоплова различитих типова и намена, од тога 18 авиона и хеликоптера Ваздушно-космичких снага (ВКС) Русије међу којима треба истаћи стратегијске бомбардере Ту-95МС и Ту-160, средњи бомбардер Ту-22М3, летећи радарски систем А-50У, тешки транспортер Ил-76МД-90А, вишенаменске средње транспортне хеликоптере фамилије Ми-8 и 17, лаке вишенаменске школске хеликоптере Ансат-У.
Од новина први пут ћемо видети вишенаменски борбени авион МиГ-35С намењен руским ВКС, опитни прототип средњег вишенаменског хеликоптера Ми-171А2, лаки тренажни авион СР-10, млазни мотор ПД-14, варијанту хеликоптера Ми-8 за специјалне јединице Ми-171Ш-ВН која је направљена на основу искустава из Сирије, верзију хеликоптера Ми-8 за Арктик са ознаком Ми-8АМТШ-ВА, арктичку верзију ракетног ПВО система Тор. Најављен је био и приказ путничког авиона МС-21 али је компанија “Иркутск“ накнадно саопштила да прототип ипак неће моћи да буде изложен због тога што се на њему врше одређена испитивања.
У летачком програму учествоваће 84 ваздухоплова од којих по први пут школски авион Јак-152. Од олдтајмера изузетно ће бити занимљиво видети чувени јуришник из Другог светског рата Иљушин Ил-2. Разочарење је што неће наступити посада вишенаменског борбеног авиона МиГ-35С а РСК МиГ је најавио да ће тај ваздухоплов бити први пут јавно приказан у лету тек у августу на демонстрацији могућности оружаних снага “Армија-2017“. Уместо 35-це летеће већ добро познати прототип њеног извозног модела МиГ-29М2 ев. броја 747 који је летео и на аеромитингу Батајница-2012.
Наступиће 8 акро-група од тога две иностране, емиратска “Ал Фурсан“ и летонска “Балтик бес“. Руска акро група “Руски Витезови“ први пут ће на МАКС-у летети на новим вишенаменским борбеним авионима Су-30СМ док ће “Соколови Русије“ приказати блиску маневарску ваздушну борбу на четири Су-35С.
Државна компанија “Рособороноекспорт“ ће имати приказ војних авиона и хеликоптера уз помоћ тзв. “летећих“ холограма. Специјално за овакав приказ развијен је сто са ефектом левитације који уз помоћ магнетног поља одржава модел војне технике у ваздуху. На овај начин биће представљени модели авиона Јак-130, МиГ-29М и Су-35 као и хеликоптера Ми-171Ш, Ми-35 и Ка-52.
Погледајте ОВДЕ ко су господари руског неба?
Извор: tangosix.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

МиГ 35 биће главна звезда овогодишњег Салона МАКС у Москви.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА