Најновије

ЗАЈЕДНО СУ СКАКАЛИ У ЗАЛЕЂЕНИ ДУНАВ, А САДА... Принц Ђорђе и Фелон се венчали на Опленцу окружени српским витезовима (ФОТО/ВИДЕО)

Принц Ђорђе Карађорђевић и Фелон Рајман изговорили су судбоносно "да" у суботу, 15. јула, у цркви на Опленцу, а црквеном венчању присуствовали су бројни гости из земље и иностранства.

Принц Ђорђе и принцеза Фелон по изласку из цркве на Опленцу (фото: Александар Његић)

Син у народу омиљеног Карађорђевића, преминулог принца Томислава и кнегиње Линде, заветовао са на суживот са овом младом Шкотланђанком која је у име своје љубави примила и православну веру. 

Они су се већ раније венчали пред матичарем у Лондону, а сада су свој завет дали и пред Богом.

Њих двоје су зимус били права атракција, када су заједно са витезовима пливали за часни крст, на Крстовдан, 18. јанура, дан пре Богојављења, на које традиционално плива цела Србија. Тада су се они заједно са витезовима бацили у залеђени Дунав, чија је температура воде износила +1 степен. На венчање су Ђорђе и Фелон пристигли специјалним аутомобилом олдтајмером марке ситроен.  

Управо припадници Краљевског Реда Витезова, у одорама витезова и племкиња, били су специјални гости венчања на Опленцу, а потом и прославе на Белом Двору у Београду.

Младенци су се ка цркви Светог Ђорђа упутили преко црвеног тепиха, а са стране су стајали витезови и племкиње.

По завршетку церемоније венчања, истим путем су се упутли назад ка својим свадбеним "кочијама", а на том путу сачекала их је оперска дива Тања Андријић која им је отпевала арију. 

Млади принчевски пар био је за то време окружен правим средњевековним витезовима и племкињама.

Витезови и стрелци Краљевског реда су на вратима Белог Двора дочекивали бројне званице.

Гости су се најпре упутили да честитају младенцима венчање и пожеле им срећу и љубав у браку. 

А у Белом Двору су се Ђорђе и Фелон појавили и у српској народној ношњи која је принцези Фелон тако добро пристајала да се не би могло ни претпоставити да она није српског порекла. 

Младенцима је све најлепше у животу пожелео и Ђорђев брат од стрица, принц Александар Карађорђевић који је прочитао говор и наздравио чашом шампањца у то име.

Био је присутан и велики број страних гостију, махом из велике Британије. Од домаћих ваља истаћи долазак председнице Скупштине Србије Маје Гојковић, те некадашњег шефа дипломатије Србије, и бившег председника Скупштине УН и умало генералног секретара те организације Вука Јеремића, који је дошао са супругом Наташом. А ту је био и фудбалска легенда Црвене звезде Душан Дуле Савић у пратњи своје лепше половине, ТВ водитељке Марине Рајевић Савић. Занимљиво, потпуно случајно се догодило да се црквено венчање Ђорђа и Фелон догодило на исти датум када је и председник Краљевског Реда Витезова хаџи Зоран Мрђеновић оженио Рускињом Анастасијом у манастиру Манасија. Било је то прво средњевоековно венчање уз учешће великог броја витезова и племкиња. Зоран и Анастасија су на наредној слици у средини горњег реда.

А пет година касније, историја се понавља, па је и принц Ђорђе приуштио витешко венчање, уз присуство припадника Краљевског Реда Витезова чије је покровитељ заједно са мајком Линдом и братом Михајлом.

Извор: Правда, Фото: Александар Његић Какво чудо се десило у Санкт Петерсбургу и како је у рукама српског принца Ђорђа промироточила икона Светога цара Николаја, читајте ОВДЕ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако је било на венчању принца Михајла и Љубице
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА