Најновије

НАТО ПРОТЕРАО КИНЕСКЕ БРОДОВЕ КОЈИ СУ КРЕНУЛИ НА ВЕЖБЕ СА РУСИМА: На Балтику замало почео трећи светски рат (ФОТО/ ВИДЕО)

Британски, холандски и дански бродови су протерали три кинеска војна пловила која су се упутила ка Балтичком мору како би се одржале вежбе с руским снагама.

Кинески разарач (Фото:Синхуа)

Како је високи званичник данске војске Клаус Тинг Расмусен рекао, из територијалних вода Данске су протерани кинеска фрегата, брод за подршку и разарач.
- Ми смо их испратили у оквиру нормалног начина надзирања наших територијалних вода - навео је Расмусен.
Он је одбио да открије тачну локацију на којој су примећени кинески бродови. 
"Послали смо током ноћи једну јединицу, када су они почели да се приближавају нашим водама. Биће потребан дан како би они отишли путем Борнхолма, одакле су ушли, уз нашу пратњу целим током пута", додао је он.
У понедељак је холандска морнарица саопштила да је послала јединице за брзо реаговање у мору, такође због кинеске флотиле, а током викенда слично је реаговала и британска Краљевска морнарица.
Кинески бродови су се упутили на вежбе које су организовале њихове руске колеге, а која је требало да буде одржана у петак. Руси први пут представили јавности нови "МиГ 35" . Тај снимак можете погледати ОВДЕ.
Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА