Најновије

НЕВИДЉИВ И УБОЈИТ: Руси први пут представили јавности нови "МиГ 35" (ВИДЕО)

Руски вишенаменски ловачки авион "миг 35" први пут јавно представљен на авио-салону "МАКС-2017“ у Жуковском, недалеко од Москве.
Званичници поручују да ће први примерак руским ваздухопловним снагама бити испоручен наредне године.
Серијска производња "мига 35“, вишенаменског ловца четврте плус-плус генерације, почеће за две године, истакао је генерални директор компаније "Миг“ Иља Тарасенко.
- Ово је нова конфигурација, приближава се могућностима 5. генерације. Има нове радарске и извиђачке способности. Опремљен је надограђеним оружјем и стелт оплатом која га чини невидљивим противнику. То је оно што чини овај млазњак толико атрактивним - истакао је Тарасенко.
Заменик министра одбране Јуриј Борисов рекао је новинарима да ће, ако сви тестови буду завршени током ове године, "миг 35“ бити спреман 2018. године.
Заповедник руских вазухопловних снага Виктор Бондарев нагласио је да „будућност припада овом авиону“, приметивши да ће летелица бити широко коришћена за обучавање нове генерације пилота.
У јануару ове године, Бондарев је навео да је Русија заинтересована да купи 170 нових авиона, али је додао да је нови „миг 35“ превасходно намењен за инострана тржишта.
Директор "Мига“ указао је да око 30 земаља користи различите модификације „мига 29“, претходника нове летелице. Већ су у току разговори са потенцијалним купцима, поручио је Тарасенко.
Он је, међутим, одбио да говори о именима потенцијалних купаца, али је рекао да су за авион заинтересовано тржиште Индије, Југоисточне Азије, Блиског Истока, Африке и Латинске Америке.
Летачки програм новог ловца ће бити приказан на форуму „Армија-2017" у августу, у бази конгресно-сајамског центра „Патриот", на полигону „Алабино" и аеродрому „Кубинка" у Подмосковљу, као и у свим војним окрузима и у Северној флоти.
Међународни ваздухопловно-космички салон „МАКС-2017" је 13. по реду. Одржава се у подмосковском граду Жуковском до 23. јула, преноси РТС.
Прочитајте ОВДЕ
Извор: Vestionline

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Уживајте у још атрактивних снимака са смотре "МАКС 2017".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА