Најновије

РУСИЈА: Разговарамо са Србијом о испоруци С-300, видећемо колико је спремна да потроши

Русија „разматра могуће испоруке“ ракетног система С-300 Србији, рекао је директор руске Федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитириј Шугајев.

С-300 (Фото: Јутјуб)

„Српски партнери тренутно изражавају заинтересованост за испоруку батаљона С-300. То је нешто о чему разговарамо“, рекао је Шугајев.
Ракетни систем С-300 је одбрамбени систем земља—ваздух који је у стању да погађа балистичке ракете кратког и средњег домета, крстареће ракете, као и тактичке и стратешке војне летелице.
О набавци таквог система се дуго прича у Србији, али је руски вицепремијер Дмитриј Рогозин недавно навео да је због цене српска војска више заинтересована за противваздушне системе „Тор“ и „Бук“.
Рогозин је у Санкт Петербургу у јуну рекао да је „Србија много више заинтересована за стварање мреже ваздушне одбране за потребе борбе из близине и за ову сврху ми имамо ’торове‘ и ’букове‘, наоружање за борбу из близине и на средњу удаљеност“.
„Што се тиче С-300 и С-400, они су за борбу на велику удаљеност. Тако да ће зависити од буџета колико ће српска влада бити спремна да потроши за то“, навео је заменик премијера Русије.
Погледајте ОВДЕ како су се показали ракеташи Војске Србије на недавно одржаним НАТО вежбама.
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како дејствује с-300.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА