Најновије

НЕ КРОЗ ХРВАТСКУ! Сазнајте која то срамна вест кружи Европом, а шире је баш Хрвати! (ВИДЕО)

Европски медији су махом пренели вест и позив хрватског портала Индекс, a када будете сазнали о чему се ради, запитаћете се зашто то не ураде и у Србији?

Хрватска наплатна рампа (Фото: Јутјуб)

Наиме, они су позвали на бојкот хрватских ауто-путева због повећања цене путарина и до 50 одсто.
Немачки Focus подсећа како су 1. јула повећане путарине на укупно 1.159 деоница ауто-путева у Хрватској. Пишу и како је на неким транзитним правцима дошло до повећања цена од чак 50 одсто.
"Познати хрватски wеб портал позвао је туристе на бојкот плаћања путарина на ауто-путевима", пишу. 
У необичној жалби Index.hr, познаti портал из Хрватске, позвао је стране туристе на бојкот ауто-путева у овом популарном туристичком одредишту. 
"Драги туристи, не возите се нашим скупим аутопутовима и не храните наше лопове. Ево бесплатних путева". У позадини овог апела је повећање цена путарина на ауто-путевима у просеку за 10 одсто на главним саобраћајним правцима од 1. јула. Ради се о сезонском порасту који ће на снази бити до 30. септембра".
И Die Presse пише како је од 1. јула дошло до повећања цена путарина за отприлике 10 одсто те преноси апел туристима: 
"Нове путарине су толико дрско високе да коштају колико и целогодишње вињете у неким европским земљама", преноси овај медиј и подсећа да је изградња ауто-путева обележена бројним аферама, о којима је већ писано. 
"Портал препоручује милионима туриста, углавном из Аустрије, Немачке, али и Чешке и Пољске, алтернативне правце који су потпуно бесплатни", напомињу.
Аустријски портал Mobil преноси акцију и такође наводи како су цене путарина на ауто-путевима у Хрватској бесрамно високе. 
Аустријски Kleine Zeitung јавља како је у Хрватској покренута протестна акција од стране портала Индеx.хр због превисоких цена путарина те наводе како су путарине у Хрватској међу најскупљима у Европи, а уз то је изградња ауто-путева била праћена низом афера. 
Pортал Inistrien је такође пренео вест о великој акцији. 
"Пре неколико сати (30.6.2017.) један од најчитанијих независних хрватских портала позвао је на хрватском, немачком и енглеском језику туристе у Хрватској да избегавају путовање по хрватским ауто-путевима. Позив је објављен под насловом "Драги туристи, не возите се нашим скупим ауто-путевима и не храните наше лопове. Ево бесплатних путева".
Прочитајте ОВДЕ зашто су Словенци упутили оштру претњу Хрватској? Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пред новом хрватском владом је финансијски тешка година. 2017. треба исплатити кредит за аутопутеве - више од 750 милиона еура. Можда је то главни разлог поскупљења?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА