Најновије

АНА БРНАБИЋ ЗА CNN:Србија је дубоко и стратешки посвећена чланству у ЕУ (ВИДЕО)

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је јуче у интервјуу за CNN, да је влада Србије просрпска - да није ни проамеричка ни проруска - те да је дубоко посвећена побољшању живота грађана Србије.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Моја влада је потпуни континуитет претходне владе премијера Александра Вучића, имали смо велики успех у претходне три године, пуну фискалну консолидацију, пре тога смо били три месеца пред банкротством, а сад имамо пуну макроекономску стабилност", рекла је она.
Према њеним речима, Србија је дубоко и стратешки посвећена чланству у ЕУ.
"То нова влада јасно каже својим партнерима у ЕУ, својим грађанима, свим својим парнтерима укључујући и Русију. Русија је велико тржиште за нас, велики трговински партнер за Србију", рекла је она.
Како је додала, Срби су несумњиво историјски, верски, традиционално блиски са Русијом.
"Србији требају нова радна места, нове компаније", рекла је она и додала да се нада расту БДП од 3 одсто ове године, а 2018. расту од 3,5 одсто.
"Треба да будемо одговорни према свим грађанима и одржавамо наше везе према Русији. То је важан извор нашег раста", рекла је Брнабић.
На инсистирање да се изјасни од наводном руском мешању на Балкану, са циљем да се регион, како је наведено, искористи као "одскочна даска" за мешање у ЕУ и НАТО, уз помињање догађаја у Црној Гори и умешаности двојице Срба, премијерка је рекла да "не види да се то догађа".
"Не видим да се то догађа и, да будем искрена, нисам видела доказ тих оптужби", рекла је Брнабић. 
"Као што сам рекла, морам и да поновим, наш стратешки пут је ка ЕУ, увек смо имали једну и исту поруку - идемо ка ЕУ, Русија је наш пријатељ и наш економски партнер. И нема ничег више од тога", нагласила је Брнабић. 
Упитана да прокоментарише то што је "у дубоко конзервативној земљи", на челу владе као особа која се изјашњава као геј, а уз то је и жена, Брнабић је нагласила да се цео живот отворено изјашњава као геј и да никада није имала проблем у Србији. 
"Волела бих да мислим да Србије није толико конзервативна, хомофобична или ксенофобична у том смилу. Свакако постоји простора за унапређење и промену и свакако има људи који и даље мисле да то није ОК, да то није део наше традиције или вредности, али мислим да су они мањина, гласна, али и даље мањина", рекла је Брнабић. 
Она је нагласила да осећа да има огромну подршку од људи из Србије.
Русија „разматра могуће испоруке“ ракетног система С-300 Србији, рекао је директор руске Федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитириј Шугајев. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић: Синдикати манипулишу радницима Фиата
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА