Најновије

КИСЉАК НАПУШТА САД: Руски амбасадор оставља Вашингтон у паници

Сергеј Кисљак је завршио свој посао као амбасадор Русије у САД. Функцију привременог повереника Русије у САД вршиће Денис Гончар, наводи се у саопштењу руске амбасаде у Вашингтону.

Сергеј Кисљак (фото: Јутјуб принтскрин)

Кисљак напушта америчку престоницу у светлу још једног у низу скандала: јуче су медији објавили садржину његовог разговора са америчким државним тужиоцем Џозефом Сешонсом: разговарали су, наводно, о Трамповом ставу према Русији, о перспективама развоја односа двеју држава, као и о правцима политике будућег шефа Беле куће.     
У саопштењу амбасаде се наводи да је Кисљак „завршио своју мисију у Вашингтону“.
„До доласка његовог наследника функцију привременог повереника за послове Руске Федерације у САД обављаће саветник-изасланик Д. В. Гончар“, наводи се у саопштењу.
Ко ће бити нови амбасадор, није наведено.
Кисљак (66) се нашао у средишту пажње америчке јавности када је бивши саветник за националну безбедност Мајкл Флин поднео оставку након што је утврђено да је имао контакте са руским амбасадором и пре него што је званично ступио на дужност.    
Крајем јуна помоћник председника Русије Јуриј Ушаков није саопштио новинарима да ли ће бити именован нови амбасадор Русије у САД, наводећи да се то питање до званичног објављивања држи у тајности. Званична представница МИП-а Русије Марија Захарова саопштила да је питање о могућој ротацији на месту амбасадора Русије у САД решава по плану.
При томе, средином маја извори су тврдили да Комитет Државне думе за међународне послове подржао кандидатуру заменика шефа дипломатије Русије Анатолија Антонова за ову функцију. ЕУ више неће да прати САД: "Не уводите нове санкције Русији јер..." Читајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ко је Сергеј Кисљак
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА